Ποια ήταν η ουσία και πώς αυτή διαπέρασε την προστατευτική στολή των πυροσβεστών του Πρώτου Κλιμακίου της Λάρισας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ποια ήταν η ουσία και πώς αυτή διαπέρασε την προστατευτική στολή των πυροσβεστών του Πρώτου Κλιμακίου της Λάρισας

Σημάδια που παραμένει άγνωστο πώς προκλήθηκαν.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

 Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη φύση των τραυμάτων δύο τουλάχιστον πυροσβεστών του Πρώτου Κλιμακίου της Λάρισας, οι οποίοι εμφάνισαν εγκαύματα, πιθανότατα μετά από επαφή με χημική ουσία, αμέσως μετά τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σε φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα, η εκπομπή του Alpha, Super Κατερίνα, φαίνονται τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια των πυροσβεστών, μέσα από το νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να μεταβούν, περίπου μία εβδομάδα μετά την τραγωδία.

Σημάδια που παραμένει άγνωστο πώς προκλήθηκαν.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποια ήταν η ουσία και πώς αυτή διαπέρασε την προστατευτική στολή τους, ενώ αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για το περιεχόμενο της εμπορικης αμαξοστοιχίας, το οποίο σύμφωνα με έγγραφο της «Hellenic Train» ήταν τρόφιμα και λαμαρίνες.

Για τον τραυματισμό των πυροσβεστών, ήδη είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για την υπόθεση, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρούνται αρκετές μέρες μετά την επέμβαση στο πεδίο εγκαύματα σε πυροσβέστες καθώς το ανθρώπινο δέρμα είναι πιο ευπαθές από την πυρίμαχη στολή τους.

Τα σενάρια

Ο τραυματισμός των πυροσβεστών φέρεται να προήλθε από τρεις περιπτώσεις:

1.Επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων που αναπτύχθηκαν στο σημείο, είτε

2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου

3. ή από ραδιενεργό χημικό υγρό, το οποίο μετέφερε ενδεχομένως κάποιος επιβάτης χωρίς να το έχει δηλώσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Μπαρτζώκη, ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν την προέλευση των τραυμάτων στους πυροσβέστες.

Ιατρική γνωμάτευση μιλά για χημικά εγκαύματα

Πυροσβέστης που μίλησε στον Focus FM εξομολογήθηκε ότι είχε εγκαύματα ενώ δεν ένιωσε κάψιμο. Ο δημοσιογράφος τους σταθμού, ανέφερε πως έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι πυροσβέστης που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, υπέστη χημικά εγκαύματα. Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση κάνει λόγο για «χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

Στην περιγραφή της ασθένειας οι γιατροί έγραψαν: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης». «Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε ο καταγγέλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Κούγιας: «Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη»

Το θέμα έθιξε και ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί θύματα της τραγωδίας. Ο γνωστός ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η σύγκρουση θα «μαρτυρήσουν» τον λόγο που προκλήθηκε η πυρκαγιά.

«Αν διαπιστωθεί ότι, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας, κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε πως «αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω ότι το λάθος μου δεν ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατο των ανθρώπων, αλλά πιθανώς το προκάλεσε η παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο, από το οποίο προκλήθηκε αυτή η πυρκαγιά».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων