Πολτοποιημένα τα 2 πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών. Τουλάχιστον 32 οι νεκροί και δεκάδες τραυματίες. (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πολτοποιημένα τα 2 πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών. Τουλάχιστον 32 οι νεκροί και δεκάδες τραυματίες. (video)

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, τόσο που τα δύο πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών πολτοποιήθηκαν.

 

medlabnews.gr  

Για μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, μίας εμπορικής και μίας επιβατικής κάνει λόγο η Hellenic Train στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, τόσο που τα δύο πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών πολτοποιήθηκαν.

Σημαντική εξέλιξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί στο τρένο να επέβαιναν πάνω από 350 άτομα. Αγνοούνται σίγουρα 40 άτομα. Αν συμβαίνει να ήταν πάνω από τα 350 άτομα τότε δυστυχώς οι νεκροί θα είναι ακόμα περισσότεροι από τους 32. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Λάρισα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό επιβατών, μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που συνέβη νωρίτερα πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 85 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 20 σοβαρά. Πάνω από 32 νεκροί. 3 νεαρές κοπέλες και ένας άντρας υπέκυψαν στα τραύματά τους, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου είχαν μεταφερθεί νωρίτερα.

Οι τραυματίες μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο εφημερεύει, ενώ ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης. Επίσης μπαίνει σε επιφυλακή και το νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας.



40 πυροσβέστες – 30 ασθενοφόρα 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Η αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22

Ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ενώ ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία της περιοχής για να δεχθούν τους τραυματίες.

Για τη σύγκρουση των τρένων έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός. 

30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο ΓΓ του Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν τεθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε επιφυλακή αν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων