Ο Αθανάσιος Σεβδαλής από την Κάρπαθο, γράφει ιστορία στην εξέλιξη της κατανόησης και καταπολέμησης του καρκίνου στο New York University | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Αθανάσιος Σεβδαλής από την Κάρπαθο, γράφει ιστορία στην εξέλιξη της κατανόησης και καταπολέμησης του καρκίνου στο New York University

Γεννημένος στη Ρόδο και μεγαλωμένος στις Μενετές Καρπάθου, ο Αθανάσιος Σεβδαλής μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2010

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο συμπατριώτης μας ιατρός χειρουργός Αθανάσιος Σεβδαλής, από Κάρπαθο, γράφει ιστορία στην εξέλιξη της κατανόησης και καταπολέμησης του καρκίνου στο τρίτο καλύτερο νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του New York University στο Manhattan της Νέας Υόρκης!

Γεννημένος στη Ρόδο και μεγαλωμένος στις Μενετές Καρπάθου, ο Αθανάσιος Σεβδαλής μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2010 σε εφηβική ηλικία. Μεγαλώνοντας στην Κάρπαθο, σε ένα νησί με σοβαρή έλλειψη γιατρών και γενικής παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αποφάσισε να ακολουθήσει το κλάδο της ιατρικής με σκοπό μια μέρα να προσφέρει βοήθεια στους συμπατριώτες του.

Ο Αθ. Σεβδαλής αρχικά σπούδασε χημεία με έμφαση στην βιοχημεία στο πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth University, στο οποίο ήταν αποδέκτης συνολικής υποτροφίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκεί σαν αντίτιμο για την εξαιρετική του πορείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το λύκειο.

Από το VCU αποφοίτησε το 2021, όντας στο Τop-10 των απόφοιτων εκείνου το σχολικού έτους με άριστα!

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών πραγματοποίησε έρευνα πάνω στον καρκίνο στο πάγκρεας, πνευμόνων και στήθους με αρκετές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε ολόκληρη την Βόρειο Αμερική!

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, όταν επισκεπτόταν την Κάρπαθο για διακοπές το καλοκαίρι, εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε Κέντρο Υγείας Καρπάθου στην πρωτεύουσα Πηγάδια.

Μετά την αποφοίτηση του, ο Δρ Σεβδαλής επέλεξε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο New York University το Manhattan το οποίο όπως προαναφέραμε έχει διακριθεί ως το τρίτο καλύτερο νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τα επιτεύγματα του συμπατριώτη μας, ο Δρ Σεβδαλής πραγματοποίησε παρουσίαση νέας έρευνας του στο συνέδριο του American Society of Breast Surgeons (ASBRS) με θέμα «Μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από νεο-επικουρική χημοθεραπείεα σε καρκίνο του μαστού!

Το άρθρο υπογράφει με πολύ και αληθινή συγκίνηση ο εξάδελφος του συμπατριώτη μας γιατρού, Αθανάσιου Σεβδαλή, Γεώργιος Η. Χατζηγεωργίου, στον οποίο συμπαραστάθηκε αυτοπροσώπως, παραμελώντας για λίγο τις σπουδές του, στις τελευταίες ημέρες ζωής του πατέρα του Ηλία Χ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο το 2020, εν μέσω Κοροναϊου.

Καρπαθιακά Νέα

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων