Την δάγκωσε φίδι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και χαροπαλεύει διασωληνωμένη. Τι λέει ο Νίκος Καπραβέλος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Την δάγκωσε φίδι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και χαροπαλεύει διασωληνωμένη. Τι λέει ο Νίκος Καπραβέλος

Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να βοηθήσει μετά από τηλεφώνημα του διευθυντή του σχολείου

 medlabnews.gr iatrikanea

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια ερπετολόγος που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να σώσουν τη ζωή της 39χρονης ερπετολόγου μετά το δάγκωμα της οχιάς στη Θεσσαλονίκη. Τι λέει ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου στο iefimerida για τις κρίσιμες ώρες που έπονται.

Ο Νίκος Καπραβέλος αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Παπανικολάου και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας μιλά στο iefimerida.gr για την κατάσταση της υγείας της 39χρονης ερπετολόγου. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο έμπειρος εντατικολόγος, η κοπέλα «εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, γιατί η αντίδραση του οργανισμού της στο δηλητήριο του ερπετού ήταν κεραυνοβόλος».

Η αλλεργική αντίδραση της 39χρονης στο δάγκωμα του φιδιού παραλίγο να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή, κι όπως τονίζει ο κ. Καπραβέλος την πρόλαβαν στο παρά... ένα.

«Παρόλο που τα τσιμπήματα από οχιές στην Ελλάδα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός τσιμπήματος από φίδια όπως παραδείγματος χάριν οι κόμπρες, με άμεση επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ατόμου που δέχτηκε το τσίμπημα. Εδώ φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο η αλλεργική αντίδραση της ίδιας της κοπέλας. Δηλαδή ένα ισχυρότατο αναφυλακτικό σοκ. Ήταν ευχής έργο που ήρθε στο νοσοκομείο μας ζωντανή. Διασωληνώθηκε αμέσως και υποστηρίχθηκαν τα ζωτικά της συστήματα, γιατί χάθηκε αμέσως η πίεση της»

Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που υπέστη η 39χρονη ερπετολόγος Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο κ. Καπραβέλος, «αναφυλακτικό σοκ σημαίνει ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις την πίεση σου. Πέφτει πολύ η πίεση, δεν αιματώνονται τα όργανα και υπάρχει ο κίνδυνος του αιφνίδιου θανάτου».

Για την κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος: «Τα καταφέραμε όλα αυτά, αλλά ακόμα δεν πέρασε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο αλλά και τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα γιατί πρέπει να δούμε την αντίδραση του οργανισμού, πήρε όμως, γιατί ήμασταν πανέτοιμοι, το αντίδοτο στο δηλητήριο του φιδιού και ορό.

Είναι άλλωστε υποχρέωση όλων των νοσοκομείων να έχουν κυρίως το καλοκαίρι και την άνοιξη αντίδοτα για τσιμπήματα ερπετών. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Ακόμα είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στο να ανακοινώσουμε κάτι. Είμαστε πολύ κοντά στην κοπέλα και στην οικογένεια της και αυτή τη στιγμή ελέγχουμε την κατάσταση» κατέληξε.

Σύμφωνα με τo thestival.gr, η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο σχολείο για να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από καθηγητή. Όλα συνέβησαν στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένας καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά. Κάλεσε την Πυροσβεστική και από εκεί ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει κάποιον ερπετολόγο.

Το ένα από τα δυο τηλέφωνα που έδωσε η Πυροσβεστική στον καθηγητή ήταν της 39χρονης. Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η 39χρονη έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό κατάφερε και τη δάγκωσε, παρόλα αυτά κατάφερε να το περιορίσει και να το βάλει με ασφάλεια στην τσάντα. Λίγα λεπτά αργότερα όμως κατάρρευσε και διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες.

Παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ερπετολόγο. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Στο σημείο έσπευσε Κινητή Μονάδα. Ο γιατρός κατέστειλε και διασωλήνωσε την 39χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων