Από το δάγκωμα της οχιάς, Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα, λέει ο πατέρας του κοριτσιού. Πώς συνέβη το περιστατικό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από το δάγκωμα της οχιάς, Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα, λέει ο πατέρας του κοριτσιού. Πώς συνέβη το περιστατικό

Το κοριτσάκι δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται

 medlabnews.gr iatrikanea

Το κοριτσακι δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται

Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για το 4χρονο κοριτσάκι, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από δάγκωμα φιδιού στο Ελευθεροχώρι του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση της ΕΡΤ, το κοριτσάκι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, νοσηλευόμενο στην παιδιατρική ΜΕΘ και δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται.

Όπως είπε η δ/ντρια της παιδιατρικής, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ

Ο πατέρας του κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή Tlive και αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται το κοριτσάκι το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική.

«Ακόμα είναι στάσιμη η κατάσταση. Τις κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο. Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα».

Πώς συνέβη το περιστατικό

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού, όταν ξαφνικά μέσα από τα χόρτα «ξεπήδησε» ένα φίδι, που διαπιστώθηκε ότι ήταν οχιά, και δάγκωσε τη μικρή στο χέρι.

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού που το μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και η μικρή παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική του «Αχιλλοπούλειου» για παρακολούθηση.

Αρχικά, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική κλινική.

Ωστόσο το παιδί όπως ανέφερε η ΕΡΤ, παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί της χορηγήθηκε και δεύτερη δόση αντιοφικού στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει ένα φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων