Ελπίδα για ζωή έλαβαν πάνω από 10 ασθενείς μετά από διπλή δωρεά οργάνων στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ελπίδα για ζωή έλαβαν πάνω από 10 ασθενείς μετά από διπλή δωρεά οργάνων στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία»

Ο Ε.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των δύο δοτών
Ελπίδα για ζωή έλαβαν πάνω από 10 ασθενείς μετά από διπλή δωρεά οργάνων στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία»

medlabnews.gr iatrikanea

Δώρο ζωής έλαβαν περισσότεροι από 10 ασθενείς, μετά από διπλή δωρεά οργάνων που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία» στις 10 & 11 Ιουνίου. Οι δύο δότες, άνδρες 54 και 65 ετών, νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου κατέληξαν.

Οι οικογένειες των δοτών, αφού ενημερώθηκαν από τους ιατρούς, συναίνεσαν στη δωρεά, προσφέροντας ελπίδα σε πάνω από 10 ασθενείς. Κατόπιν της συναίνεσής τους ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το πρωί της Παρασκευής και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες αξιολόγησης  της καταλληλότητας των οργάνων προς μεταμόσχευση και οργάνωσης των χειρουργείων.

Για την πραγματοποίηση των δύο χειρουργείων προσήλθαν στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία», μεταμοσχευτικές ομάδες από τον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Παλέρμο της Ιταλίας και από το Γεννηματάς.

Η μεγάλη αυτή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί με επιτυχία χωρίς τη πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Μ.Ε.Θ. και των  Χειρουργείων του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία».

Ο Ε.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των δύο δοτών, ευελπιστώντας η πράξη τους αυτή να προσφέρει ένα ελάχιστο νόημα στην απώλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει όταν οι γιατροί λένε ότι κάποιος είναι εγκεφαλικά νεκρός; Πότε κάποια/ος μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων