medlabnews.gr iatrikanea
Μπιφτέκι κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και σουβλάκι κοτόπουλο
ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς ανιχνεύτηκε
παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση
Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία
κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: 1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής /
κατάψυξης 14/04/2023 και 2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης
31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από
την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. - Κοτόπουλα
Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».
Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της
Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου
μικροοργανισμού Salmonella
spp. στα ανωτέρω δείγματα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των
συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι
σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν
λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Πηγή: Zougla.gr
Διαβάστε επίσης:
Τροφική
δηλητηρίαση. Συμπτώματα από χαλασμένο φαγητό που φάγατε; Τι πρέπει να κάνετε;
Σαλμονέλα,
σαλμονέλωση με πυρετό, διάρροια από άπλυτα λαχανικά, κακοσυντηρημένα τρόφιμα
(video)
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου