Νόμιζα ότι είχα τραυματιστεί. Αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια. Ήταν καρκίνος στο πάγκρεας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νόμιζα ότι είχα τραυματιστεί. Αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια. Ήταν καρκίνος στο πάγκρεας

«Ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα υπήρχαν χρήματα για την κηδεία μου. Ετοιμαζόμουν να φύγω».
Μοντέλο νίκησε τον καρκίνο στο πάγκρεας και ετοιμάζεται για τα καλλιστεία. Τα σημάδια που αγνόησε

medlabnews.gr iatrikanea

Όταν η φιναλίστ του διαγωνισμού Miss World Australia διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας τον περασμένο Φεβρουάριο πίστεψε ότι η ζωή της είχε τελειώσει και άρχισε να γράφει «αποχαιρετιστήρια γράμματα» σε αγαπημένα πρόσωπα.

Η Tirah Ciampa, 27 ετών, από το Somerset της Τασμανίας, είχε έναν τεράστιο όγκο στο πάγκρεας και υποβλήθηκε σε μια επίπονη επτάωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Τα συμπτώματα του καρκίνου που αγνόησε

Τους μήνες που προηγήθηκαν, η νεαρή γυναίκα είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά παραδέχεται ότι αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια.

«Ένιωσα σαν να με είχαν χτυπήσει πισώπλατα», έγραψε στο Facebook.

«Ήμουν συνεχώς ξαπλωμένη στο πάτωμα στη δουλειά και πήγαινα σε φυσιοθεραπευτήριο. Νόμιζα ότι είχα τραυματιστεί στο γυμναστήριο ή ότι ίσως απλά είχα πιαστεί στο γραφείο μου». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι καρδιακοί της παλμοί ανέβαιναν στα ύψη και υπέφερε από κράμπες.

«Από τον περασμένο Νοέμβριο πηγαινοερχόμουν στους γιατρούς προσπαθώντας να καταλάβω τι συνέβαινε», εξήγησε. «Είχα έναν καρδιολόγο που με παρακολουθούσε, αλλά μόλις τον Φεβρουάριο έκλεισα ραντεβού για υπερηχογράφημα κοιλίας και τότε βρήκαν τον τεράστιο όγκο».

Οι γιατροί είχαν τελικά ανακαλύψει την πηγή του πόνου της: έναν όγκο 15 x 15 εκατοστών στο πάγκρεας, ο οποίος είχε ήδη καλύψει το μισό όργανο.

«Ακούστε το σώμα σας! Ειδικά οι γυναίκες που αποδίδουν κάθε περίεργο συναίσθημα στον κύκλο ή στις ορμόνες», είπε. «Το σώμα σας είναι ένας ναός- είναι το μόνο που έχουμε για να ζούμε σε αυτόν τον όμορφο κόσμο. Μην το θεωρείς δεδομένο».

Είπε ότι ήταν «τρελό» να συνεχίζει να ζει για τόσο πολύ καιρό με ένα πάγκρεας που λειτουργεί στο 50%.

«Έγραφα γράμματα στους αγαπημένους μου, τακτοποιούσα τα ασφαλιστικά μου ταμεία, καθάριζα τον φορητό μου υπολογιστή και έκανα ξεκαθάρισμα στο σπίτι», δήλωσε η κα Ciampa στην εφημερίδα The Sunday Tasmanian.

«Ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα υπήρχαν χρήματα για την κηδεία μου. Ετοιμαζόμουν να φύγω».

Μετά τη μαραθώνια χειρουργική επέμβαση, άρχισε η εξαντλητική διαδικασία ανάρρωσης που περιλάμβανε εκτεταμένη φυσιοθεραπεία.

Στην τελική ευθεία για τα καλλιστεία

Η 27χρονη κέρδισε τη μάχη και ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή των εθνικών τελικών του διαγωνισμού καλλιστείων Miss World Australia στη Χρυσή Ακτή τον Αύγουστο.

Σε αντίθεση με άλλες διαγωνιζόμενες, θα έχει μια μακριά ουλή που εκτείνεται από το στήθος της μέχρι τον αφαλό της.

Αλλά λέει ότι «δεν φοβάται να τη δείξει ακόμη και με ένα μπικίνι στη σκηνή».

Η νεαρή δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να πιει αλκοόλ ή να αθληθεί λόγω ενός μόνιμου θρόμβου στη σπλήνα της. Η ίδια δηλώνει απίστευτα τυχερή.

«Είμαι τόσο τυχερή που λειτουργεί ακόμη το πάγκρεάς μου και λόγω του υγιεινού τρόπου ζωής μου μπορεί να μην πάθω διαβήτη μέχρι να μεγαλώσω αρκετά», λέει.

Η 27χρονη έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.500 δολάρια -με τελικό στόχο τις 5.000 δολάρια- για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Variety Children's Charity, το οποίο βοηθάει τα παιδιά που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Μενούνος. Ο όγκος στο πάγκρεας διπλασιάστηκε από ιατρικό λάθος. Τα συμπτώματα που της έσωσαν τη ζωή

Καρκίνος του παγκρέατος από τους πιο θανατηφόρους Ποια τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν;

Συμπτώματα καρκίνου, που ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να αγνοείτε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων