Παιδί κόντεψε να πεθάνει πίνοντας πάρα πολύ νερό. Τι μπορεί να πάθετε πίνοντας πολλά ποτήρια νερό σε λίγη ώρα;(video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παιδί κόντεψε να πεθάνει πίνοντας πάρα πολύ νερό. Τι μπορεί να πάθετε πίνοντας πολλά ποτήρια νερό σε λίγη ώρα;(video)

Φαινόταν σχεδόν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ήταν σαν μεθυσμένος

 medlabnews.gr iatrikanea

Η περίφημη αρχαιοελληνική ρήση «παν μέτρον άριστον» αποδείχτηκε πέρα ως πέρα αληθινή στην περίπτωση ενός 10χρονου από τις ΗΠΑ, που για ήπιε 6 μπουκάλια νερό μέσα σε μια ώρα και αυτό τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Το 10χρονο αγόρι από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ παρουσίασε σοβαρά προβλήματα μετά την κατάποση των 6 μπουκαλιών νερού σε μικρό χρονικό διάστημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί όπως ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WIS-TV.

O 10χρονος Ray Jordan από τις ΗΠΑ ήπιε την υπερβολική ποσότητα νερού, ενώ έπαιζε έξω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου.

«Έτρεξε έξω με τα ξαδέλφια του και άρχισε να παίζει. Έτρεχαν κάνοντας κύκλους γύρω από το σπίτι, ένα μάτσο αγόρια μαζί, πηδώντας στο τραμπολίνο», δήλωσε η μητέρα του Ray, Stacy Jordan, στο πρακτορείο.

«Ο Ρέι είχε πάει μέσα και είχε πάρει λίγο νερό. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ήταν πόσο πολύ νερό πήρε», είπε, αναφέροντας ότι πήρε 6 μπουκάλια και τα ήπιε μεταξύ 8:30 και 9:30 μ.μ.

Το παιδί άρχισε λίγο μετά το 6ο μπουκάλι να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

«Δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του ή οτιδήποτε άλλο. Οι κινητικές του λειτουργίες είχαν χαθεί», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού, Jeff Jordan.

Ένας από τους δυο γονείς πρόσθεσε: «Φαινόταν σχεδόν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ήταν σαν μεθυσμένος».

Οι γονείς έτρεξαν με τον γιο τους στο νοσοκομείο Παίδων της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, Prisma Health

Δηλητηρίαση από το πολύ νερό

Αφού έκαναν διάφορες εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε προβλήματα από το νερό. Πως γίνεται αυτό; Η μεγάλη κατάποση νερού ρίχνει χαμηλά τα επίπεδα νατρίου στο αίμα. Αυτό προκαλείται όταν οι νεφροί υπερφορτώνονται από την ποσότητα νερού που εισέρχεται στο σώμα.

«Του έδιναν κάτι για να τον βοηθήσουν να ουρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να φύγουν αυτά τα υγρά, που πίεζαν τον εγκέφαλό του. Γι’ αυτό πονούσε τόσο πολύ το κεφάλι του», δήλωσε η μητέρα του 10χρονου από τις ΗΠΑ στο WIS.

Οι γιατροί χορηγούσαν επί οκτώ ώρες στο παιδί νάτριο και κάλιο για να ρυθμίσουν το αίμα του.

Τότε «απλά ξύπνησε, ζήτησε φαγητό, ήταν σαν: “Πού είμαι; Τι συνέβη;”», τόνισε η μητέρα του Stacy.


Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων