Ζάκυνθος: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό 18χρονου τουρίστα από πορτιέρηδες κλαμπ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ζάκυνθος: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό 18χρονου τουρίστα από πορτιέρηδες κλαμπ

«Με χτύπησαν επειδή ανέβηκα σε μία καρέκλα» υποστηρίζει ο 18χρονος Βρετανός
Ζάκυνθος: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό 18χρονου τουρίστα από πορτιέρηδες κλαμπ

medlabnews.gr iatrikanea

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσαν οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός τουρίστα σε μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου από τους πορτιέρηδες ενός κλαμπ.

Για την επίθεση δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες ωστόσο, ο 18χρονος Τζέιμς από το Μίντλεσμπρο μίλησε στη MailOnline και έδειξε για πρώτη φορά φωτογραφίες από τα τραύματα που απέκτησε εξαιτίας του άγριου ξυλοδαρμού του.

Όπως είπε έχει δύο μαυρισμένα μάτια, ένα πρησμένο σαγόνι, καρούμπαλα στο κεφάλι, χτύπημα στο χείλος και ένα κόψιμο στο γόνατο. Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μία ημέρα μετά την επίθεση διακρίνεται ο 18χρονος με δύο μαυρισμένα μάτια και ένα τραυματισμένο χείλος.

Το άρθρο της Daily Mail αναφέρεται και σε ελληνικά δημοσιεύματα, τα οποία όπως υποστηρίζει έχουν αναφορές σε κάποια ανώνυμη πηγή και ισχυρίζονται ότι οι πορτιέρηδες του κλαμπ επιτέθηκαν στον νεαρό Βρετανό επειδή χτύπησε με ένα μπουκάλι μία κοπέλα στις 7 Ιουλίου.

«Με χτύπησαν επειδή ανέβηκα σε καρέκλα για να βγάλω selfie»

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 18χρονος, ο ξυλοδαρμός έγινε τρεις ημέρες νωρίτερα στις 4 Ιουλίου και ο ίδιος δεν χτύπησε κάποιο κορίτσι.  Σύμφωνα με τον Τζέιμς η αιτία του άγριου ξυλοδαρμού ήταν επειδή ανέβηκε σε μία καρέκλα για να βγάλει μία selfie με τους φίλους του προτού χορέψει εκεί για 10 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια όπως καταγγέλλει ο 18χρονος, ένας από τους πορτιέρηδες του μαγαζιού τον άρπαξε από το μπράτσο και προσπάθησε να τον κατεβάσει από την καρέκλα, ωστόσο όταν ο Τζέιμς αντιστάθηκε ο εργαζόμενος εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε στη συνέχεια με τους υπόλοιπους μπράβους.

«Καθόμουν μαζί με τους φίλους μου στο πίσω μέρος του κλαμπ και υπήρχαν και άλλα άτομα που κάθονταν γύρω μας. Βγάλαμε μία selfie με τη μεγάλη ομάδα μας και στη συνέχεια πήδηξα στην καρέκλα για να βγάλω μία φωτογραφία και χόρεψα πάνω στην καρέκλα για 10 δευτερόλεπτα. Ο πορτιέρης μου άρπαξε το μπράτσο για να με κατεβάσει. Τράβηξα πίσω το μπράτσο μου πριν μου πει ‘κατέβα’», είπε αρχικά περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκε.

«Κατέβηκα αμέσως, αλλά δεν πιστεύω ότι του άρεσε το γεγονός ότι ήμουν αρκετά δυνατός για να τραβήξω πίσω το μπράτσο μου. Ο πορτιέρης έφυγε και επέστρεψε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα με τους υπόλοιπους πορτιέρηδες που φαίνονται στο βίντεο, με έβγαλαν έξω και άρχισαν να με χτυπάνε», συμπλήρωσε.

Σοκ προκαλεί το βίντεο του ξυλοδαρμού

Ο 18χρονος δήλωσε πως σοκαρίστηκε «για το πόσο λίγο θέλουν αυτοί οι ξένοι μπράβοι για να αρχίσουν να χτυπάνε κάποιον με αυτόν τον τρόπο».

«Πίστευα ότι αν είσαι λίγο ανόητος και προκαλείς προβλήματα, τότε ναι μπορεί, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ότι θα γινόταν για κάτι τόσο μικρό όπως να ανέβεις σε μία καρέκλα για να βγάλεις μία selfie», προσέθεσε.

Ο ίδιος δηλώνει πλέον ότι δεν θέλει να επιστρέψει ποτέ στη Ζάκυνθο. «Οι μπράβοι απλά θέλουν να μαλώνουν και να χτυπάνε κόσμο. Είναι κάτι φυσιολογικό να χτυπάνε τουρίστες», είπε ακόμα.

Ξεσπά η μητέρα του 18χρονου

Μάλιστα η 55χρονη μητέρα του Τζέιμς, η Μισέλ Τέιλορ, μιλώντας στη MailOnline προειδοποίησε άλλους γονείς που τα παιδιά του πηγαίνουν για διακοπές στη Ζάκυνθο, έναν δημοφιλή προορισμό για τους νεαρούς Βρετανούς.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτό είναι απαράδεκτο και συμβαίνει στα παιδιά μας. Είμαι μητέρα και κάθε μητέρα θα το νιώσει εάν συμβεί στον γιο της όταν είναι για διακοπές στη Ζάκυνθο. Δεν πρέπει να ανησυχείς για το αν θα μπορούσαν να χτυπηθούν από πορτιέρηδες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η Μισέλ που είναι μητέρα τριών παιδιών δήλωσε πως ο γιος της κάλεσε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης για να τη ρωτήσει αν έχει ιατρική ασφάλιση γιατί είχε χτυπηθεί από τέσσερις πορτιέρηδες.

«Ήμουν και είμαι απολύτως συντετριμμένη»

«Ήθελα να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω εκεί. Ήθελα να τον φέρω σπίτι, αλλά ήθελε να μείνει εκεί. Δεν ήθελε να χαλάσει τις διακοπές του», είπε και ένιωσε να «αρρωσταίνει» και να «πονάει» στο στομάχι μόλις έμαθε ότι ο γιος της έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

«Με έκανε να αρρωστήσω, με έπιασε το στομάχι μου, ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα 18χρονο αγόρι και να ξεφύγει. Ήμουν και είμαι απολύτως συντετριμμένη», είπε με ακόμα τρεμάμενη φωνή.

Όπως είπε δεν έχει δει το βίντεο από την επίθεση επειδή θα ήταν «πολύ τραυματικό».

«Ως μητέρα δεν έχει σημασία πόσων ετών είναι το παιδί σου, θέλεις να το προστατέψεις. Δεν ήμουν εκεί. Δεν ήμουν εκεί για να τον κρατήσω ασφαλή. Είναι ένα χαρούμενο αγόρι που έχει πάει διακοπές με τους φίλους του. Πέρναγε καλά και μετά συνέβη αυτό», συμπλήρωσε.

«Ο Τζέιμς είναι ένα υπέροχο αγόρι. Όποιος τον γνωρίζει τον αγαπάει. Δεν είναι ένα επιθετικό άτομο, δεν βγαίνει έξω αναζητώντας προβλήματα. Είμαι εκνευρισμένη ότι αυτό συνέβη και μπόρεσαν να ξεφύγουν. Εάν συνέβαινε στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι τέτοιο θα κατέληγε στα δικαστήρια. Πώς το επέτρεψαν;».

Μάλιστα η μητέρα έτρεμε στην ιδέα η επίθεση να συνέβαινε σε έναν από τους δύο φίλους του Τζέιμς καθώς είναι πιο μικρόσωμοι και ο 18χρονος πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

«Εάν γρονθοκοπούσαν κάποιον από τους φίλους του θα έπεφταν στο πάτωμα. Τρέμω στη σκέψη τι θα συνέβαινε αν κλωτσούσαν αυτούς», είπε ακόμα.

Τι καταγγέλλει η οικογένεια του 18χρονου

Μετά την επίθεση ο Τζέιμς πήγε στο ιατρικό κέντρο και έκανε ακτινογραφίες. Ο ίδιος είπε στους γιατρούς ότι είχε τραύματα μετά από επίθεση από πορτιέρηδες, αλλά όπως καταγγέλλει η Μισέλ η ιατρική έκθεση αναφέρει πως ο Τζέιμς τραυματίστηκε όταν σκόνταψε και έπεσε με το πρόσωπο, παρόλο που μίλησε αναλυτικά για την επίθεση που δέχθηκε.

Παράλληλα η μητέρα του 18χρονου αντικρούει τις αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ ότι ο Τζέιμς έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και αναγνώρισε έναν από τους δράστες της επίθεσης, έναν Σέρβο, καθώς όπως δήλωσε δεν μίλησε ποτέ στους αστυνομικούς.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες ιατροδικαστή. Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέσουμε θύμα ξυλοδαρμού;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων