Προσοχή στον πυρετό, ΔΕΝ είναι γρίπη. Δραματική αύξηση του ιικού φορτίου σε όλη την χώρα. Αύξηση των νοσηλειών κοροναϊού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή στον πυρετό, ΔΕΝ είναι γρίπη. Δραματική αύξηση του ιικού φορτίου σε όλη την χώρα. Αύξηση των νοσηλειών κοροναϊού

Από τον Ιούλιο σταδιακά αυξάνονται τα θετικά περιστατικά κοροναϊού

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Από τον Ιούλιο σταδιακά αυξάνονται τα θετικά περιστατικά κοροναϊού. Πολυκοσμία, σε πλοία, σε γιορτές, σε συναυλίες, σε διάφορες εκδηλώσεις έχουν βοηθήσει στην διασπορά και την αύξηση των περιστατικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Γερμανία που καταγράφηκε εν μέσω καλοκαιριού αύξηση νοσηλειών διαπίστωσαν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ταινίες barbie και Oppenheimer που γέμισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες που είναι κλειστές εκεί (δεν έχουν θερινούς κινηματογράφους).

Όλο και πιο συχνά ακούγεται στο περιβάλλον μας ότι κάποιος γνωστός μας βγήκε θετικός και επίσης αρκετά συχνά ακούμε ότι έχουν και συμπτώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι νόσησαν στις διακοπές τους όπου αναγκάστηκαν σε ένα δωμάτιο μικρό ξενοδοχείου να μπουν καραντίνα ή ακόμα να έχουν συμπτώματα και να τους κρατούν πάνω από 10 ημέρες και ας ήταν εμβολιασμένοι.

Προσοχή. Θα πρέπει να υποψιαστούμε τον κοροναϊό αν αυτήν την εποχή έχουμε πυρετό. Δεν έχουμε αλλες ιώσεις αυτήν την εποχή και φυσικά δεν υπάρχει γρίπη. Αρα καλό είναι να γίνει ένα τεστ προκειμένου να το πιστοποιήσει. Αν είναι πυρετός από γαστρεντερίτιδα αυτός συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα.

Τον τελευταίο μήνα επίσης οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας καταγράφουν αύξηση πάνω από 40% των rapid test για κοροναϊό.

Τέλος ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές. Τα αποτελέσματα του δικτύου συνοψίζονται στον Πίνακα 2.

Πίνακας 2: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 33/2023 σε σχέση με την εβδομάδα 32/2023

Την εβδομάδα 33/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 32/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις εννέα (7/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ. Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε δύο από τις εννέα (2/9) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+199%), στην Αλεξανδρούπολη (+75%), στη Θεσσαλονίκη (+72%), στη Λάρισα (+58%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+29%) και στα Χανιά (+22%).

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (-32%) και στην Πάτρα, όπου το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν ήταν ανιχνεύσιμο, δηλαδή τα επίπεδα ήταν κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Για την πόλη των Ιωαννίνων αυτή την εβδομάδα αναφοράς δεν δίνονται αποτελέσματα γιατί δεν έγιναν δειγματοληψίες λόγω εργασιών συντήρησης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων