14χρονο ταλαντούχο πιανίστα αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια για να τον σώσουν (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

14χρονο ταλαντούχο πιανίστα αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια για να τον σώσουν (video)

Η Mayo Clinic περιγράφει το μηχάνημα ECMO ως εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης

 medlabnews.gr iatrikanea

Οι γονείς ενός 14χρονου αγοριού στο Τενεσί πήραν τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν οι γιατροί τα χέρια και τα πόδια του γιου τους για να σώσουν τη ζωή του, μετά από διάγνωση πνευμονίας και συνδρόμου τοξικού στρεπτοκοκκικού σοκ που τον οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή.

Ο Mathias Uribe, από το Τενεσί, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για περισσότερο από δύο μήνες, όπου και διαγνώστηκε με πνευμονία και σύνδρομο τοξικού σοκ από στρεπτόκοκκο.

Τον πήγαν να δει γιατρούς δύο φορές, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων της ενδεχόμενης παραμονής του Mathias στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το NewsChannel5, ενώ βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η ασθένεια του Ματίας εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά. Ο έφηβος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital στο Vanderbilt, όπου υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα ECMO.

Η Mayo Clinic περιγράφει το μηχάνημα ECMO ως εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης, κατά την οποία το αίμα αντλείται έξω από το σώμα κάποιου σε ένα μηχάνημα καρδιάς-πνεύμονα σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς, όταν η καρδιά και οι πνεύμονες χρειάζονται βοήθεια για να επουλωθούν. Η ιατρική αυτή παρέμβαση του έσωσε τη ζωή, ωστόσο δεν επέτρεπε σε αρκετό αίμα να ρέει στα άκρα του, αναγκάζοντας τους γιατρούς να προχωρήσουν στη συνέχεια στον ακρωτηριασμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα χέρια του ακρωτηριάστηκαν από τον καρπό και τα πόδια του κάτω από το γόνατο.

Η οικογένεια του Mathias ελπίζει ότι ο γιος τους, ο οποίος έτρεχε σε αγώνες ανωμάλου δρόμου, έπαιζε ποδόσφαιρο και πιάνο, θα μπορέσει σύντομα να βγει από το νοσοκομείο με νέα προσθετικά μέλη.

«Του είπα ότι θα είμαστε τα χέρια και τα πόδια σου μέχρι να βρούμε λύση σε όλα αυτά», δήλωσε ο πατέρας του, Edgar Uribe.

«Ερχόμαστε κοντά σας με βαριά καρδιά για να μοιραστούμε μερικά δύσκολα νέα για τον αγαπημένο μας γιο», ξεκινά το μήνυμα του GoFundMe, εξηγώντας πώς ο «κόσμος της οικογένειας διαλύθηκε» στις 30 Ιουνίου όταν ο Mathias μεταφέρθηκε στα επείγοντα, «όπου σταμάτησε η καρδιά του».

Η Δρ Katherine Boyle, η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Vanderbilt που ηγήθηκε της ομάδας φροντίδας του Mathias, είπε στο WSMV ότι η ιατρική κατάσταση του αγοριού είναι «εξαιρετικά σπάνια».

«Μερικές φορές, όταν κολλάς τη γρίπη, σε προετοιμάζει για βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά ακόμη και τότε, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο όσο ο Ματίας», είπε η Μπόιλ.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων