Ελληνίδα 32 χρονών πέθανε από αλλαντίαση τρώγοντας σαρδέλες σε φημισμένο Γαλλικό εστιατόριο. Τι είναι η αλλαντίαση; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ελληνίδα 32 χρονών πέθανε από αλλαντίαση τρώγοντας σαρδέλες σε φημισμένο Γαλλικό εστιατόριο. Τι είναι η αλλαντίαση;

Συνολικά 12 άτομα νοσηλεύονται, όλοι τους έφαγαν σαρδέλες σε βάζα- Τι είναι η αλλαντίαση

medlabnews.gr iatrikanea

Τραγική κατάληξη είχε για μία 32χρονη Ελληνίδα το γεύμα της σε φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό, στη Γαλλία. Η νεαρή κατανάλωσε σαρδέλες στο εστιατόριο και πέθανε από αλλαντίαση, ενώ πολλά ακόμα άτομα νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο.

«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική και αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση», σημειώνει μιλώντας στο Live News, η μητέρα της κοπέλας και προσθέτει:

«Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο και φημισμένο στην Γαλλία το 2023. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή γίνεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό ενώ ασχολείται και η τοπική αστυνομία του Παρισιού, όπου και έχασε τη ζωή της».

Όλοι τους είχαν φάει στο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, που φημίζεται για το κρασί και το φαγητό. Όλοι έφαγαν τις σαρδέλες που είχε αποθηκεύσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σε βάζα. Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο εστιάτορας είπε ότι πέταξε μερικά από βάζα με σαρδέλες λόγω έντονης μυρωδιάς. Ωστόσο, κάποια βάζα έμοιαζαν καλά και σερβιρίστηκαν σε πελάτες.

Ο Benjamin Clouzeau, ιατρός εντατικής θεραπείας στο CHU Pellegrin, ανέφερε ένα «νέο κρούσμα» στην Ισπανία, «που συνδέεται με την επιδημία του Μπορντό».

Ολοι ήταν τουρίστες από διάφορες χώρες και βρέθηκαν στη γαλλική πόλη το Σαββατοκύριακο για να δουν τον αγώνα Ιρλανδία-Ρουμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, ενώ είχαν επισκεφθεί το εν λόγω εστιατόριο στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου.

Το ύποπτο τρόφιμο, που ενδεχομένως προκάλεσε την αλλαντίαση στους 10 πελάτες του εστιατορίου, είναι κονσερβοποιημένες σαρδέλες σε λάδι, που παρασκευάστηκαν από τον ίδιο τον εστιάτορα.

«Σε αυτό το στάδιο, τα ύποπτα τρόφιμα είναι σαρδέλες σε κονσέρβα, σπιτικές, από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου», αναφέρουν η Νομαρχία της Nouvelle-Aquitaine και η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας σε δελτίο Τύπου.

«Κάποιες σαρδέλες είχαν έντονη μυρωδιά και τις πέταξα, οι άλλες φαίνονταν καλές», δηλώνει ο εστιάτορας «Παραδέχομαι ότι είχα μια παρτίδα με κονσερβοποιημένες σαρδέλες και ότι, όταν τις άνοιξα, αναγκάστηκα να πετάξω μερικές, γιατί είχαν έντονη μυρωδιά. Άλλες φαίνονταν καλές και σερβιρίστηκαν στους πελάτες», δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου στην εφημερίδα «Sud Ouest», η οποία αποκάλυψε την ιστορία. «Είμαι συντετριμμένος γι' αυτούς τους πελάτες, αν αποδειχθεί ότι αρρώστησαν στο εστιατόριό μου».

Εχουν ληφθεί δείγματα από τις αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες και όλες οι κονσέρβες έχουν κατασχεθεί, ενώ το εστιατόριο προσωρινά είναι κλειστό.

Ο Thierry Touzet, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Πληθυσμών του Τμήματος, σε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ανέφερε:

«Από (τη Δευτέρα) 11 Σεπτεμβρίου δεν σερβίρονται πλέον σπιτικές κονσέρβες σε αυτό το κατάστημα. Επιπλέον, το μπαρ έκλεισε την επομένη. Παρατηρήσαμε μια πραγματική έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας συντήρησης, η οποία γίνεται πολύ παραδοσιακά. Για να είμαστε σίγουροι, κατασχέσαμε όλες τις κονσέρβες, ακόμη και το σιγοβρασμένο αρνί και τα λαχανικά…».

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μία σπάνια και συχνά θανατηφόρος ασθένεια που οφείλεται στη λάθος κονσερβοποίηση ή διατήρηση των τροφίμων. 

Επικίνδυνα είναι κυρίως τα σπιτικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα, το μέλι, τα αλλαντικά και το καπνιστό ή παστό ψάρι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τα μωρά. 

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες, εμετό, αναπνευστικά προβλήματα, δυσκολία κατάποσης, διπλωπία, αδυναμία ή παράλυση. Εάν υποπτευθείτε ότι εσείς ή κάποιος δικός σας πάσχει από αλλαντίαση ζητήστε αμέσως πρώτες βοήθειες

Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων