medlabnews.gr iatrikanea
Τι είναι η αλλαντίαση
Η αλλαντίαση είναι μία σπάνια και συχνά θανατηφόρος ασθένεια που οφείλεται στη λάθος κονσερβοποίηση ή διατήρηση των τροφίμων.
Επικίνδυνα είναι κυρίως τα σπιτικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα, το μέλι, τα αλλαντικά και το καπνιστό ή παστό ψάρι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τα μωρά.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες, εμετό, αναπνευστικά προβλήματα, δυσκολία κατάποσης, διπλωπία, αδυναμία ή παράλυση. Εάν υποπτευθείτε ότι εσείς ή κάποιος δικός σας πάσχει από αλλαντίαση ζητήστε αμέσως πρώτες βοήθειες.
Διαβάστε επίσης
- Πως αντιμετωπίζουμε την γαστρεντερίτιδα; Ποια η κατάλληλη διατροφή και τι πρέπει να αποφύγουμε;
- Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε τροφική δηλητηρίαση. Ποια τα συμπτώματα που προκαλεί το χαλασμένο φαγητό;
- Ο πόνος στην κοιλιά και η διάρροια οφείλονται σε γαστρεντερίτιδα ή τροφική δηλητηρίαση; Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζονται;
- Ο δεκάλογος της σωστής πρόληψης της τροφικής δηλητηρίασης
- Πυρετός, διάρροιες μπορεί να οφείλονται σε άπλυτα λαχανικά ή κακοσυντηρημένα τρόφιμα. Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η Σαλμονέλωση
- Πόνος στην κοιλιά. Τι μπορεί να σημαίνει;
- Άμεση αντιμετώπιση δηλητηρίασης από ουσίες, φάρμακα, εντομοκτόνα, είδη καθαρισμού, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα. Πρώτες βοήθειες
- Πυρετός, διάρροιες μπορεί να οφείλονται σε άπλυτα λαχανικά ή κακοσυντηρημένα τρόφιμα. Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η Σαλμονέλωση
- Οδηγίες για την δυσπεψία και την βαρυστομαχιά
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου