Δικαστής στην Βρετανία έβγαλε απόφαση χρησιμοποιώντας το ChatGPT | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικαστής στην Βρετανία έβγαλε απόφαση χρησιμοποιώντας το ChatGPT

Bρετανός δικαστής παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το ChatGPT για να γράψει μέρος δικαστικής απόφασης.

 medlabnews.gr iatrikanea

Bρετανός δικαστής παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το ChatGPT για να γράψει μέρος δικαστικής απόφασης.

Ο λόρδος Τζάστις Μπιρς αποκάλυψε πως κατέφυγε στο «απολαυστικά χρήσιμο» chatbot για να συνοψίσει έναν τομέα δικαίου που δεν γνώριζε επαρκώς, ενώ στη συνέχεια αντέγραψε και επικόλλησε την απάντηση που πήρε.

Ο δικαστής του Εφετείου που εξειδικεύεται στο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας ανέφερε πως τέτοιου είδους εργαλεία «έχουν μεγάλες δυνατότητες» να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν αποτελεσματικότεροι στη δουλειά τους.

«Ζήτησα από το ChatGPT να μου δώσει μια σύνοψη αυτού του τομέα δικαίου και εκείνο μου έδωσε μία παράγραφο. Ξέρω ποια είναι η απάντηση γιατί ετοιμαζόμουν να γράψω την ίδια παράγραφο. Ομως, το έκανε για εμένα και το έβαλα στην απόφαση. Είναι εκεί και είναι απολαυστικά χρήσιμο». σημείωσε ο ίδιος μιλώντας σε νομική διάσκεψη.

Παρ′ όλα αυτά, ο ίδιος τόνισε πως είναι λάθος να βασίζεται κανείς στην Τεχνητή Νοημοσύνη για θέματα που δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ένιωσε σιγουριά για τη χρήση του καθώς μπορούσε να αναγνωρίσει την απάντηση ως «αποδεκτή».

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για ό,τι υπάρχει στην απόφασή μου, δεν αποθέτω την ευθύνη αλλού», πρόσθεσε.

Πηγή: SkyNews

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων