Έφαγε ωμά στρείδια και πέθανε. Αιτία θανατηφόρο βακτήριο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έφαγε ωμά στρείδια και πέθανε. Αιτία θανατηφόρο βακτήριο

Ο άνδρας κατανάλωσε το γεύμα την Τρίτη και εισήχθη στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, ενώ πέθανε μέσα στο Σαββατοκύριακο

 medlabnews.gr iatrikanea

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στο Τέξας μετά από την κατανάλωση ωμών στρειδιών σε εστιατόριο.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος ήταν μόλις 30 ετών αλλά και το όνομα του εστιατορίου στο οποίο έφαγε προστατεύεται από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Ο άνδρας κατανάλωσε το γεύμα την Τρίτη και εισήχθη στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, ενώ πέθανε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα με το συκώτι του. Τον Ιούλιο, το βακτήριο στοίχισε τη ζωή σε δύο κατοίκους του Κονέκτικατ, ο ένας επειδή είχε ανοιχτές πληγές και ο άλλος επειδή κατανάλωσε ωμά, μολυσμένα οστρακοειδή εκτός πολιτείας.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι αρχές δήλωσαν ότι η αιτία του θανάτου αποδίδεται στο Vibrio Vulnificus, ένα θαλάσσιο βακτήριο που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους που καταναλώνουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα οστρακοειδή ή όσους κολυμπούν σε ζεστά νερά και έχουν ανοιχτή πληγή στο σώμα τους.

Τα νερά των πλημμυρών από τον τυφώνα Idallia έχουν εξαπλώσει τα βακτήρια σε όλα τα νότια ύδατα, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές. Σημειώνεται ότι, ένας κάτοικος του Λονγκ Άιλαντ από την κομητεία Σάφολκ πέθανε επίσης από επιπλοκές που σχετίζονται με το Vibrio αυτό το καλοκαίρι.

Πώς εκδηλώνεται το βακτήριο Vibrio Vulnificus

Το Vibrio μπορεί να προκαλέσει γρήγορα σηψαιμία, σοκ και μεγάλες φουσκάλες που εξαφανίζουν τους ιστούς του σώματος, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Τα συμπτώματα, τα οποία συχνά εμφανίζονται εντός 24 ωρών, περιλαμβάνουν, ναυτία, έμετο, διάρροια, ζάλη, σύγχυση, πυρετό, ρίγη, ερυθρότητα ή εξάνθημα του δέρματος, φουσκάλες γεμάτες υγρό και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων