Επιδεινώθηκε η κατάσταση της άνοιας, του Μπρους Γουίλις (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της άνοιας, του Μπρους Γουίλις (video)

Έχουν περάσει έξι μήνες από την ημέρα που ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια

 medlabnews.gr iatrikanea

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις, όπως άφησε να εννοηθεί, η σύζυγός του.

Έχουν περάσει έξι μήνες από την ημέρα που ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια και ακόμα παραμένει «δύσκολο» να ξέρουμε εάν ο ίδιος έχει επίγνωση της κατάστασής του. Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια, η οποία προκαλείται από εγκεφαλικές διαταραχές, που είναι γνωστές ως «εκφύλιση του μετωποκροταφικού λοβού». Από τον περασμένο Φεβρουάριο που που έγινε η διάγνωση της εν λόγω ασθένειας, τα πράγματα έγιναν «δύσκολα» για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των δύο μικρών κορών τους.

Η σύζυγός του Έμα Χέμινγκ Γουίλις παραμένει στο πλευρό του ηθοποιού και τον φροντίζει από τη στιγμή που έγινε η διάγνωση. Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Today και με δάκρυα στα μάτια παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να βλέπει τον σύζυγό της να υποκύπτει στην ασθένεια. «Αυτό που μαθαίνω είναι πως η άνοια είναι δύσκολη» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Είναι σκληρή για το άτομο που διαγιγνώσκεται. Είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους ή για μένα ή για τα κορίτσια μας. Κι όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, πραγματικά έτσι είναι».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Μπρους Γουίλις έχει επίγνωση της κατάστασης του η Έμμα Χέμινγκ απάντησε: «Είναι δύσκολο να ξέρω». Ερωτηθείσα πώς κατάφερε να εξηγήσει την ασθένεια στα παιδιά τους, απάντησε: «Είμαστε ένα πολύ ειλικρινές και ανοιχτό σπίτι. Και το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, όλα βγάζουν κατά κάποιο τρόπο νόημα. Ήταν σημαντικό λοιπόν να τους ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή, ξέρετε, δεν θέλω να υπάρχει στίγμα ή ντροπή για την διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

Οι κόρες του ηθοποιού «υποκλίνονται» στη σύζυγο του πατέρα τους Οι κόρες του Μπρους Γουίλις, Σκοτ και Τατούλα, έδειξαν την υποστήριξή τους στη σύζυγο του πατέρα τους, Έμμα Χέμινγκ, μετά τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε για την υγεία του ηθοποιού. Συγκεκριμένα η 32χρονη Σκοτ, η οποία είναι το μεγαλύτερο παιδί του Μπρους με τη Ντέμι Μουρ, έγραψε στο Instagram: «Πραγματικά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για την Έμμα Χέμινγκ, που είναι πρόθυμη να βγει στη δημοσιότητα, (ακόμα και αν αυτό είναι τρομακτικό), για να μοιραστεί την ιστορία της οικογένειάς μας και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μετωποκροταφική άνοια. Έμα με εμπνέεις κάθε μέρα με τη γενναιότητα και τη βαθιά αγάπη σου. Το θάρρος σου κινεί βουνά», έγραψε χαρακτηριστικά η κόρη του Μπρους Γουίλις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η μικρότερη κόρη του ηθοποιού με τη Μουρ, η 29χρονη Tατούλα, δημοσίευσε στο Instagram stories της τα λόγια της μεγαλύτερης αδελφής της με τη λεζάντα: «Τόσο περήφανη για την οικογένειά μου, Έμμα Χέμινγκ Γουίλις».

Στη συνέντευξη της, μεταξύ άλλων, η Έμμα Χέμινγκ ανέφερε ότι ήταν όμορφο, παρόλο που υπήρχε θλίψη, να βλέπει τις δύο μικρές κόρες τους να φροντίζουν τον πατέρα τους. «Αυτό που βλέπω είναι ότι η άνοια είναι δύσκολη. Είναι δύσκολο για το άτομο που έχει διαγνωστεί, είναι, επίσης, δύσκολο για την οικογένεια. Και αυτό δεν έχει διαφορά είτε μιλάμε για τον Μπρους είτε για τον εαυτό μου ή τα κορίτσια μας. Όταν λένε ότι πρόκειται για οικογενειακή ασθένεια, αυτό είναι αλήθεια», ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η πρώτη εμφάνισή του μετά τη διάγνωση της άνοιας Ο ηθοποιός τον Μάρτιο έγινε 68 ετών και γιόρτασε τα γενέθλιά του με τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ εμφανίστηκε και μίλησε στην κάμερα για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα η πρώην σύζυγος του, Ντέμι Μουρ δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο από τον οικογενειακό εορτασμό των γενεθλίων του Μπρους, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η νυν σύζυγός του Έμα Χέμινγκ, καθώς και οι κόρες του, Ρούμερ, Σκάουτ και Ταλούλα.

Στο βίντεο, η οικογένεια και φίλοι του τραγουδούν το Happy Birthday, ενώ ο ηθοποιός δείχνει ευδιάθετος, χαμογελαστός και για λίγο τραγουδά και ο ίδιος. Επίσης, συνομιλεί με τους καλεσμένους και σβήνει τα κεριά από την αγαπημένη του κολοκυθόπιτα. Κάποια στιγμή φάνηκε να παραπατάει, χάνοντας για λίγο τα βήματά του, αλλά συνέχισε ακάθεκτος.

Διαβάστε επισης

Ο Μπρούς Γουίλις διαγνώστηκε με αφασία και αναγκάζεται να αποσυρθεί. Τι είναι η αφασία;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων