Φιλανθρωπική εκδήλωση της Great Greece for Ever για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Great Greece for Ever για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας

Ολοκληρώθηκε το «6τάξιο Ψηφιακό Δημοτικό Σχολείο για τα Ελληνόπουλα της Διασποράς.

medlabnews.gr iatrikanea

Μία μεγάλη VIP Φιλανθρωπική Εκδήλωση διοργανώνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η ΜH Κερδοσκοπική Εταιρεία Great Greece for Ever, με αφορμή την ολοκλήρωση της Εκπαιδευτικής Ψηφιακής εφαρμογής εξ’ αποστάσεως μάθησης «6τάξιο Ψηφιακό Δημοτικό Σχολείο για τα Ελληνόπουλα της Διασποράς.

Η “Great Greece for Ever” δημιουργήθηκε το 2020 με ένα κύριο όραμα:

να εξελίξει την πολιτιστική, επιστημονική και ιστορική παρακαταθήκη των Ελλήνων προγόνων μας και να την προωθήσει με σύγχρονα, ψηφιακά μέσα, στους Έλληνες και τους Φιλέλληνες απανταχού της γης.

Ο βασικός της σκοπός είναι η διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας. Για την επίτευξη αυτού:

Η “Great Greece for Ever” δημιούργησε την πλατφόρμα www.greatgreece200plus.gr η οποία θα υποδεχτεί το 6τάξιο Ψηφιακό Δημοτικό σχολείο (με το οποίο θα παρέχεται εξ αποστάσεως μάθηση με διδακτέα ύλη την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική ιστορία στα Ελληνόπουλα 2ης, 3ης και 4ης γενιάς).

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» - Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και έχει ήδη προχωρήσει και δημιουργήσει μία ειδική εκπαιδευτική διαδικτυακή & mobile εφαρμογή, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ομογενών με στόχο την μεταλαμπάδευση των Ηθών και Εθίμων της Ελλάδας.

Σχεδιάζεται μία νέα Εκπαιδευτική Ψηφιακή Διαδικτυακή εφαρμογή (για την υλοποίηση 6τάξιου ψηφιακού Δημοτικού σχολείου με διδακτέα ύλη την Ελληνική Γλώσσα και την Ελληνική Ιστορία. Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλα τα παιδιά των ομογενών, σε φιλέλληνες και γενικά σε όσους επιθυμούν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική ιστορία).

Το διδακτικό υλικό οργανώνεται σε 2 κύρια μαθήματα, την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική ιστορία κατανεμημένες σε ύλη έξι ετών κατ΄ αντιστοιχία με τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.

Η νέα αυτή εφαρμογή θα αξιοποιεί πολυμέσα, στοχευμένους διαλόγους και κείμενα ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα:

  • να ακούσει τον διάλογο/κείμενο να εκφωνείται
  • να διαβάσει τη μετάφρασή του στα Αγγλικά
  • να δει την εικονογράφησή του κ.α. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 6τάξιο Ψηφιακό Δημοτικό Σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και της Ελληνικής Ιστορίας υπολογίζεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» - Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου στις 360.000€ (δηλαδή 60.000€ για κάθε ψηφιακή τάξη π.χ. Α' Δημοτικού, κ.ο.κ.)

Η “Great Greece for Ever” ΔΕΝ λαμβάνει καμία επιχορήγηση από κρατικούς φορείς αλλά μόνο συνδρομές μελών και δωρεές ιδιωτών. Για το λόγο αυτό, αναζητά αρωγούς στην προσπάθειά της, που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση της ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας.

Το φιλανθρωπικό Gala θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Politia Tennis Club. Η είσοδος είναι αυστηρά ονομαστική και με πρόσκληση. Για πληροφορίες και προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 8035737.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων