Χαμός σε πτήση για Λονδίνο. Πιλότος και συγκυβερνήτης αρρώστησαν και... | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαμός σε πτήση για Λονδίνο. Πιλότος και συγκυβερνήτης αρρώστησαν και...

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση της British Airways προς το Λονδίνο

 medlabnews.gr iatrikanea

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση της British Airways προς το Λονδίνο, αφού ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αναφέροντας ότι εισέπνευσαν μία «περίεργη μυρωδιά» στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να αισθανθούν έντονη αδιαθεσία.

Μάλιστα, αναγκάσθηκαν να φορέσουν μάσκες οξυγόνου όταν ανέφεραν τη δυσοσμία στον πύργο ελέγχου, ενώ βρίσκονταν στα 30.000 πόδια, το πρωί της Πέμπτης (19/10) και εν μέσω φόβων ότι μπορεί να είχαν εκτεθεί σε τοξικές χημικές ουσίες.

Αφού ήλθαν σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο έδαφος, το κατάμεστο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, μετά την απογείωση από το Νιούκαστλ.

Ασθενοφόρα και η Πυροσβεστική έσπευσαν στο Κέντρο Αναφοράς Πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας, όπου οι δύο πιλότοι αξιολογήθηκαν αρχικά αφού «είχαν εισπνεύσει καπνό» στο δραματικό περιστατικό στο πιλοτήριο. Στη συνέχεια, τούς έστειλαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

«Ήταν ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Η άμεση ανησυχία είναι προφανώς για τους δύο πιλότους. Αλλά είναι, επίσης, εντυπωσιακή η ανησυχία για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν αυτά τα δύο μέλη του πληρώματος του πιλοτηρίου βρίσκονταν στα χειριστήρια ενός γεμάτου τζετ, στα 25.000 πόδια. Δεν αρκεί να το σκέφτεσαι. Έχουν αρχίσει έρευνες για αυτό το ανησυχητικό περιστατικό», τόνισε πηγή, μιλώντας στη SUN.

Εκπρόσωπος της British Airways υπογράμμισε ότι «η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι πελάτες αποβιβάσθηκαν κανονικά ύστερα από ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το αεροσκάφος».

«Οι πιλότοι πίσω από τα χειριστήρια ενός BA Shuttle 13C προσγείωσαν το Airbus A320 στον τερματικό σταθμό 5 του Χίθροου στις 09:14 το πρωί, μετά την απογείωση από το Νιούκαστλ, στις 07:41. Το πρόγραμμα αναχώρησης για την πτήση ήταν στις 06:00 –μία ώρα και 41 λεπτά πριν από την απογείωση– ενώ χρειάσθηκαν 91 λεπτά για να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να απέχει μία ώρα και 54 λεπτά από την αναμενόμενη άφιξη», επισημάνθηκε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων