Απίστευτο θράσος από τον Δράκο. Ήξερα ότι ΔΕΝ θα με πιάσετε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτο θράσος από τον Δράκο. Ήξερα ότι ΔΕΝ θα με πιάσετε

Ο νεαρός συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος ενώ, όπως έγινε γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές.

 medlabnews.gr iatrikanea

«Δράκος των Εξαρχείων» φέρεται να ήταν κυνικός στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και να αποδέχτηκε τις κατηγορίες που δέχτηκε, τονίζοντας πως είχε άνεση, γιατί η αστυνομία δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει, αν και μπορούσε.

«Φυσικά και είχα άνεση, φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε», φέρεται να είπε, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Επίσης, φέρεται να πρόσθεσε ότι «ήμουνα στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς (σ.σ. τους αστυνομικούς) και από τους δικαστές».

Ο 23χρονος από τη Συρία κατηγορείται για απόπειρες βιασμού σε βάρος έξι γυναικών, μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο κορίτσι, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα νότια προάστια.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο νεαρός συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος ενώ, όπως έγινε γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού και αποφυλακίστηκε με όρους, μετά από ένα χρόνο, από τις φυλακές Γρεβενών τον περασμένο Αύγουστο με βούλευμα του αρμόδιου συμβουλίου και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Η δίκη του για την συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά επίθεση σε ηλικιωμένη γυναίκα έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Ο 23χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, παραμένει στο «μικροσκόπιο» των αρχών καθώς δεν αποκλείεται να έχουν δεχτεί επίθεση και άλλες γυναίκες.

«Ξηλώθηκε» με εντολή Οικονόμου διοικητής Τμήματος Ασφαλείας

Την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ζήτησε από την αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχαν το πρωί.

Ο υπουργός ζήτησε και διοικητική διερεύνηση του θέματος.

Από το 2016 βρισκόταν στην Ελλάδα ο «δράκος» των Εξαρχείων

Τον Νοέμβριο του 2016, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έφτασε στη χώρα μας ο «δράκος» των Εξαρχείων που συνελήφθη χθες από την ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες και μία 13χρονη.

Ο 23χρονος, σήμερα, άνδρας είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και όπως έγινε γνωστό αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στην χώρα μας παράνομα από τον Απρίλιο του 2021 ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να παραμείνει στη χώρα μας και να συνεχίσει τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου Σύρου από την Αστυνομία, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν στο protothema.gr, ότι ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου και δύο μήνες αργότερα, στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του και με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολούθως, ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία.

Την 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής Μαλακάσας μετά την αποφυλακιση του, ουδέποτε εμφανίστηκε παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν μετά την αποφυλάκισή του.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε προσαχθεί από την Ομάδα Δράση στο παρελθόν και η προσαγωγή αυτή συνετέλεσε καθοριστικά στην αναγνώρισή του από τα θύματα των επιθέσεων.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων