επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea
Πριν πολλά χρόνια οι άνθρωποι αποφεύγανε τις ντομάτες γιατί φοβόντουσαν να τις καταναλώσουν. Σήμερα όμως υπολογίζεται ότι παράγονται ετησίως 1,5 δισεκατομμύρια τόνοι ντομάτας. Και φυσικά πολλαπλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα οφέλη που έχει αυτό το λαχανικό για την υγεία, αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά στην ωμή ή μαγειρεμένη μορφή του.
Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η υπερβολική κατανάλωση ντομάτας μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ντομάτας μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που χαρακτηρίζεται από μια ασταθή αίσθηση καψίματος στην περιοχή του θώρακα. Η κατανάλωση πικάντικων, λιπαρών τροφίμων προκαλεί επίσης παλινδρόμηση. Αν έχετε καούρα ή παλινδρόμηση οξέος για περισσότερο από μία εβδομάδα ή δύο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Διαβάστε επίσης
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου