Λυπηρό. Απάτη με δήθεν άρρωστο παιδί. Έκανε έρανο μαϊμού. H Δήμητρα Κατσαφάδου θα έδινε 40.000 ευρώ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λυπηρό. Απάτη με δήθεν άρρωστο παιδί. Έκανε έρανο μαϊμού. H Δήμητρα Κατσαφάδου θα έδινε 40.000 ευρώ

Τα σοβαρά ερωτήματα πληθαίνουν μετά τα έγγραφα που αποδείχθηκαν πλαστά.

medlabnews.gr iatrikanea

Η αποκάλυψη της απάτης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον πεθερό και τον πρώην σύζυγο της γυναίκας να τονίζουν ότι «το παιδί είναι καλά και εκείνη απατεώνισσα».

Συλλήψεις, πλαστογραφίες και εξαπατήσεις φέρεται να περιλαμβάνει το "ένοχο" παρελθόν της 45χρονης γυναίκας που όπως φαίνεται έχει στήσει έρανο - απάτη για τη θεραπεία του δήθεν άρρωστου παιδιού της.

Ένας πρώην εργοδότης της, μια γυναίκα με την οποία έγιναν «φίλες» και η γνωστή επιχειρηματίας, Δήμητρα Κατσαφάδου είναι μεταξύ των «θυμάτων» της αν και η τελευταία γλίτωσε «στο παρά πέντε».

«Αυτήν την κοπέλα την είχα στη δουλειά μου 10 χρόνια. Της είχα τόση εμπιστοσύνη, την είχα σαν παιδί μου», λέει στο MEGA πρώην εργοδότης της.

Περιγράφει πώς τους χρέωσε τόσο, ώστε ο γιος του να κινδυνεύει να μπει φυλακή.

«Ο γιος μου ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στις οποίες φυσικά αθωώθηκε και καταδικάστηκε η Β. Μετά από πολύ καιρό, διαπιστώσαμε ότι με είχε μπλέξει σε διάφορες υποθέσεις με πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, βεβαιώσεις. Δεν είχαμε εντοπίσει ακριβώς το μέγεθος όλης αυτής της απάτης».

Ο εργοδότης την είχε εξουσιοδοτήσει να του πληρώνει τις υποχρεώσεις τις δικές του και της εταιρείας. Εκείνη ισχυριζόταν ότι τις ολοκλήρωνε αλλά στην πραγματικότητα τα έβαζε στην τσέπη της. Έτσι εκείνος, έφτασε να οφείλει τεράστια ποσά, ακόμα και στην εφορία.

«Εγώ επιβαρύνθηκα με ένα τεράστιο ποσό πρόστιμο και φυσικά με αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στον ΕΦΚΑ αλλά τα είχε κρατήσει αυτή. Δεν είχα βγει σε σύνταξη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να βγω αφού χρώσταγα» καταγγέλλει.

Έτοιμη να δώσει 40.000 ευρώ η Δήμητρα Κατσαφάδου

Η Δήμητρα Κατσαφάδου, επιχειρηματίας, ήταν ένα από τα παρ’ ολίγον θύματα απάτης της 45χρονης.

«Μου ζήτησε να δώσω 40.000 ευρώ. Ήμασταν έτοιμοι, όλη η εταιρία, να τα δώσουμε, αλλά έχω πέσει και στο παρελθόν θύμα απάτης. Μου είπε πως τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου υπάρχουν παντού και μπορούμε να τα βρούμε και πως πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά site το έχουν αναδείξει. Μας πήρε τηλέφωνο και μίλησε μαζί της η επικεφαλής του τμήματος της εταιρίας. Ήταν και πολύ συγκινημένη. Και μας πήρε τηλέφωνο η δημοσιογράφος σας και μας είπε τι συμβαίνει. Είναι λυπηρό» λέει.

Τα σοβαρά ερωτήματα πληθαίνουν μετά τα έγγραφα που αποδείχθηκαν πλαστά. Η γυναίκα που δήλωνε μητέρα του μικρού Διονύση παραμένει εξαφανισμένη τα τελευταία 24ωρα, και μια σειρά από άτομα που είχαν καταθέσει χρήματα ζητούν απαντήσεις για όλα όσα έγιναν.

Σύλλογοι, φορείς, αλλά και απλοί ιδιώτες που κατέθεσαν χρήματα επειδή πίστεψαν ότι ένα μικρό παιδί τα είχε ανάγκη για να γίνει καλά, ζητούν να μάθουν όλη την αλήθεια. Αν όντως υπάρχει μικρός Διονύσης που πρέπει να χειρουργηθεί στη Γερμανία, αν όντως διαγνώστηκε με καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρο του ματιού του, όπως επιμένει η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του, ή αν όλα αυτά ήταν απλά ένα καλοστημένο σενάριο απάτης για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα, στις πλάτες όλων εκείνων που ευαισθητοποιήθηκαν

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, το τηλεφωνικό κέντρο του LIVE NEWS πήρε "φωτιά" από ανθρώπους κάθε ηλικίας που πλέον απαιτούν από επίσημα χείλη απαντήσεις.

"Επειδή ζω στη Γερμανία που θα γινόταν το χειρουργείο όπως είπε, προθυμοποιήθηκα να τη βοηθήσω και οικονομικά. Δηλαδή, της είχα δώσει τότε ένα ποσό των 100 ευρώ", λέει η γιατρός που έκανε την καταγγελία.

Η γιατρός είχε ανταλλάξει μια σειρά από μηνύματα με τη γυναίκα που την έπεισε ότι ήταν η μητέρα του μικρού Διονύση. Όπως λέει δεν μπορούσε τότε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

"Εμένα με απασχολεί μήπως δεν ήταν το μόνο κίνητρο τα χρήματα αλλά μήπως έχουμε εδώ κάποια περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου. Εντάξει για τα χρήματα μπορεί να το έκανε συμφωνώ, αλλά από εμένα ζητούσε και την ψυχολογική υποστήριξη, ήξερε από εμένα ότι άλλα χρήματα δε θα πάρει".

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται αυξάνονται και σε όλες τις περιπτώσεις, όπως φαίνεται, ακολουθείται η ίδια αλληλουχία. Η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του μικρού Διονύση ευχαριστεί και ζητάει να γίνει γνωστή η περιπέτεια ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να της καταβάλουν χρήματα περισσότεροι.

"Μου ζητούσε πολύ συχνά να δημοσιοποιήσω την έκκλησή της, να την κοινοποιώ σε ηθοποιούς, παρουσιαστές, επιχειρηματίες, μέχρι και εδώ πέρα στη Γερμανία στις τοπικές κοινότητες".

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από επίσημα έγγραφα, η γυναίκα, στο όνομα της οποίας άνοιγαν τραπεζικοί λογαριασμοί για την ενίσχυση του παιδιού, δεν έχει γιο που να τον λένε Διονύση, αλλά Χρήστο, κάτι που έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγες μέρες.

Όταν ζητήσαμε απαντήσεις, η μητέρα έστειλε ένα έγγραφο που, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", είναι πλαστό.

Εξηγούν ότι ο ΑΜΚΑ δεν αντιστοιχεί στο όνομα του παιδιού που αναγράφεται, ότι το πρόβλημα υγείας δεν αποτυπώνεται στο έγγραφο με τη σωστή ιατρική ορολογία και πως μια σειρά από στοιχεία υπαλλήλων και σφραγίδες είτε δεν υπάρχουν, είτε πλαστογραφήθηκαν.

Τα λόγια γιατρού του νοσοκομείου Παίδων στο Mega είναι χαρακτηριστικά:

"Όχι, δεν το έχω εξετάσει ούτε εγώ ούτε κάποιος συνάδελφος".

Eπιμένει η μητέρα

Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, η γυναίκα που δήλωνε μητέρα του μικρού Διονύση, επιμένει ότι δεν έχει διαστρεβλώσει κανένα στοιχείο.

"Πήγαμε στο νοσοκομείο στην Πάτρα, οι γιατροί κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και μας έστειλαν στην Αθήνα. Κάναμε σειρά εξετάσεων και διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα στο κεντρικό οπτικό νεύρο".

Όπως υποστήριζε την περασμένη Παρασκευή στο Mega, η ζωή του παιδιού της κινδυνεύει και η εκείνη αγωνιά. Όπως είπε η ίδια, η περίπτωση του παιδιού είναι χειρουργικής αντιμετώπισης και τους συστήθηκε να πάνε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία.

Για τα στοιχεία που προκάλεσαν σάλο και άρχισαν να βάζουν σε σκέψεις για τον έρανο, η γυναίκα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, χωρίς όμως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής να σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο.

Τι λένε ο πεθερός και ο σύζυγός της

Στο MEGA μίλησαν ο πεθερός και ο πρώην σύζυγος της γυναίκας.

Όπως λέει ο πεθερός της:

"- Εγώ είμαι ο πεθερός της, μάλλον μέχρι τώρα είμαι πεθερός της, δεν είμαι πεθερός της, γιατί αυτά είναι… Η ιστορία είναι ότι η γυναίκα είναι απατεώνας. Έχει κάνει πολλές απατεωνιές και μας έχει να τραβάμε κανάλι. Από εκεί και πέρα τι άλλο να σου πω και τι να μου πεις… Εμείς θα πάμε αύριο στον δικηγόρο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Πήγε την άλλη φορά να πάρει δάνειο από την κουνιάδα της, τελείωσε η δουλειά. Η γυναίκα αυτή πάει για απάτη. Τραβιόμαστε 10 χρόνια, τουλάχιστον 7 χρόνια τραβιόμαστε… Είπαμε να της δώσουμε ευκαιρίες. Να της δώσουμε εκείνο… Αυτή δεν παίρνει χαμπάρι. Δεν έχει τίποτα το παιδάκι, τώρα που μπήκε μέσα… πρέπει να υπάρχει κύκλωμα μεγάλο, δεν ξέρω τι γίνεται. Παραμύθια παίζει μωρέ

- Για τον έρανο εσείς είχατε ιδέα;

- Όχι παιδάκι μου, εμείς από τον Ευαγγελάτο τα ακούσαμε την Παρασκευή και ψάχναμε να βρούμε τον δικηγόρο αλλά είναι Σαββατοκύριακο. Εδώ έχουν πάθει πλάκα οι άνθρωποι… Το χωριό όλο έχει πάθει πλάκα. Για όνομα της Παναγίας, τα παιδιά είναι καλά. (…) Πάνω από όλα, μαγάρισε τα παιδιά της, τα έβγαλε άρρωστα. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχουμε πάθει και εμείς πλάκα. Τζόγο παίζει; Δεν ξέρω τι κάνει, τι γίνεται. Ο γιος μου δουλεύει από το πρωί, 12 ώρες την ημέρα, νταλικέρης οδηγός, 12 ώρες την ημέρα για να μην λείψει στα παιδιά του τίποτα. Εδώ λεφτά εμείς δεν έχουμε δει. Εμένα μου είχε αφήσει 12 χρόνια να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες. Εμείς έχουμε πελαγώσει οι άνθρωποι, καταλαβαίνετε; Εμείς δεν προλάβαμε… Ακόμη ο γιος μου δεν έχει ξεχρεώσει. Μας είχε χρεώσει γύρω στις 70.000 χρέη και τέτοια, παραλίγο να βγούμε στον δρόμο."

Ο πρώην σύζυγος της 45χρονης:

"Δεν έχω καμία ανάμειξη εγώ. Δεν υπάρχει κάτι, το παιδί είναι μια χαρά. Είναι πλαστά όλα αυτά. Έχω τρία χρόνια που περνάω μία ιστορία με πλαστά και τέτοια που ξεκίνησαν. Μου έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα οικονομικά. Ήταν όλα αφημένα στο έλεος του Θεού, εφορίες. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω για να ξεχρεώσω αυτά που μου έχει κάνει εμένα ζημιές, στο δικό μου όνομα, στην οικογένειά μου. Το παιδάκι μου, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, ήταν 2 χρόνων, έδωσα μία ευκαιρία, στην οικογένεια, στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας, να μη διαλύσουμε το σπίτι μας. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω. Κοίταξα να μη διαλύσω το σπίτι μου, έχω τρία χρόνια που υποφέρω, έχω τρία χρόνια που πληρώνω.

"Δεν ήθελα να τα κάνω όλα, να τα διαλύσω αλλά τώρα δεν παίρνει άλλο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εγώ δεν ήξερα κάτι. Με πήραν τηλέφωνο και με ξύπνησαν να δω τον Ευαγγελάτο γι’ αυτά που συμβαίνουν και έπεσα από τα σύννεφα, δηλαδή έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Στην αρχή δεν το παραδεχόταν, μετά το παραδέχτηκε. Θα πάω σε δικηγόρο, εγώ τελείωσα μετά από αυτό. Δεν ξέρω τι τα έχει κάνει, δεν ξέρω τι λεφτά έχει πάρει, δεν ξέρω τίποτα. Εγώ την πίστεψα για να την παντρευτώ, αλλά αυτά τα πράγματα με ξεπερνάνε".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων