Νέες αποκαλύψεις για την 16χρονη. Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα. Πέθανε γιατί 6 αλήτες την πότισαν με υγρά μπαταρίας και χλωρίνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέες αποκαλύψεις για την 16χρονη. Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα. Πέθανε γιατί 6 αλήτες την πότισαν με υγρά μπαταρίας και χλωρίνη

Δύο ανήλικοι 17χρονοι, έμποροι και χρήστες μαζί, την πότισαν με υγρά μπαταρίας και με χλωρίνη

 medlabnews.gr iatrikanea

Δυστυχώς δεν άντεξε το κορίτσι. Την τελευταία της πνοή άφησε την Τετάρτη στον “Ερυθρό Σταυρό” η 16χρονη που είχε πέσει θύμα εμπόρων ναρκωτικών στον Βύρωνα. Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε η υπόθεση της 16χρονης στην οποία είχε δοθεί κοκτέιλ ναρκωτικών από εμπόρους στο Βύρωνα. Η κοπέλα άφησε την Τετάρτη την τελευταία της πνοή στον “Ερυθρό Σταυρό” αφού η υγεία της ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη. Από τις 18 Νοεμβρίου η 16χρονη νοσηλευόταν στον “Ερυθρό Σταυρό” ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σοκάρει η μαρτυρία μητέρας φίλης της ανήλικης, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων έγιναν και βρέθηκε στο πλευρό της 16χρονης

Η ανήλικη βρέθηκε μαζί με μία φίλη της στο σπίτι ενός 17χρονου στην περιοχή του Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» που είναι γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών». Μητέρα φίλης της 16χρονης μίλησε στον Alpha για το μοιραίο βράδυ και όπως είπε, οι έξι κατηγορούμενοι αφήσαν αναίσθητη τη 16χρονη και τράπηκαν σε φυγή, με την κόρη της να παραμένει μόνη της στο πλευρό της.

«Πήγε η κόρη μου να μιλήσει στη 16χρονη, αλλά δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Τα μάτια της ήταν ανοιχτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη. Πήραν τηλέφωνο το ασθενοφόρο και τα παιδιά που ήταν εκεί, τράπηκαν σε φυγή λέγοντας "έρχεται η Αστυνομία", με αποτέλεσμα να αφήσουν την κόρη μου μόνη της, η οποία βλέποντας αυτή τη σοκαριστική εικόνα με την 16χρονη, έπαθε κρίση πανικού».

Όπως είπε η μητέρα της ανήλικης, γνώρισε έναν εκ των 17χρονων κατηγορουμένων και υποψιάστηκε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Η κόρη μου τον έφερε, για να τον γνωρίσω. Υπήρξαν πράγματα, που δεν μου αρέσαν πάνω του και προσπάθησα με κάθε τρόπο να την αποτρέψω να πάει εκεί. Φαινόταν σαν κάτι να είχε πάρει. Εκείνος έλεγε, ότι θα δουν ταινία». Στη συνέχεια αναφερόμενη στη 16χρονη που δίνει μάχη για τη ζωή της, είπε ότι ήταν καλό κορίτσι, αλλά μπλεγμένο. «Η κόρη μου είδε την 16χρονη τυχαία, δεν ήξερε ότι θα είναι εκεί. Ήξερα ότι κάνει χρήση ουσιών. Μου το είχε πει και η κόρη μου. Πρώτη φορά βγήκε η κόρη μου με αυτή την παρεά. Ήταν καλό κορίτσι, αλλά μπλεγμένο, δεν μου μιλούσε πολύ για τις φίλες της» είπε.

Μπαλάσκας για 16χρονη: «Χαροπαλεύει γιατί 6 αλήτες την πότισαν με υγρά μπαταρίας και χλωρίνη»

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε πως οι έξι κατηγορούμενοι άφησαν την 16χρονη ετοιμοθάνατη. «Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα πανέμορφο 16χρονο κοριτσάκι, το οποίο πεθανε επειδή έξι αλήτες, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι 17χρονοι, έμποροι και χρήστες μαζί, την πότισαν με υγρά μπαταρίας και με χλωρίνη. Με αυτά τα συστατικά φτιάχνεται το "σίσα". Την άφησαν ετοιμοθάνατη, την παράτησαν και έφυγαν. Όλοι προσευχόμαστε να μην χάσει τη ζωή του το παιδί, διότι αν χάσει τη ζωή του θα πάνε όλοι για δολοφονία» είπε.

Ειδικοί προειδοποιούν για τη σίσα: «Προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες ισοδύναμες με 20 χρόνια ηρωίνης»

Σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, που ισοδυναμούν με εκείνες που προκαλούνται από πολυετή χρήση ηρωίνης, επιφέρει η χρήση του ναρκωτικού σίσα, το οποίο χορηγήθηκε στη 16χρονη από τον Βύρωνα.

«Σκεφτείτε ότι έξι μήνες χρήσης σίσα, προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ισοδύναμες με 20 χρόνια χρήσης ηρωίνης», επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Παπαζήσης, καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ και Ψυχίατρος.

Είναι μάστιγα παγκοσμίως αυτά τα συνθετικά ναρκωτικά που είναι εύκολα στην παραγωγή και πολύ φθηνά και ανήκουν στην κατηγορία διεγερτικών μαζί με το Captagon, πρόσθεσε. «Η τοξικότητα αυτών των ουσιών είναι αυτό που φοβόμαστε, καθώς η βάση της «κοκαΐνης των φτωχών», είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, με προσμίξεις και διάφορες ουσίες τις οποίες δεν γνωρίζουμε», είπε ο Γιώργος Παπαζήσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει

Σχολιάζοντας την κατάσταση της υγείας της 16χρονη, είπε πως το κώμα μπορεί να προκαλέσει μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. Ο Γιώργος Παπαζήσης σημείωσε πως η χρήση διεγερτικών είναι συνδεδεμένη με αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως το παιδί να απουσιάζει, να αποσύρεται από δραστηριότητες, να παρουσιάζει ευρεθιστότητα επιθετικότητα, διαταραχή ύπνου ενώ τόνισε πως η οικογένεια «πρέπει να έχει γενικότερο έλεγχο», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση της 16χρονης δεν την άφησαν να επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι της.

Ο καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας συμπλήρωσε πως τα προειδοποιητικά σημάδια εμφανίζονται, όταν η χρήση περάσει στο δεύτερο στάδιο δηλαδή την ενέσιμη μορφή και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό από το Γυμνάσιο τα παιδιά να είναι ενημερωμένα για τους κινδύνους των συνθετικών ναρκωτικών που «στοιχίζουν λίγα ευρώ αλλά είναι πολλαπλάσια τοξικά και εθιστικά».

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων