Ανατροπή. Τα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα. Οργισμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανατροπή. Τα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα. Οργισμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι.

Η σορός του σκύλου εξετάστηκε από καθηγητή κτηνιατρικής στην Αθήνα,

 medlabnews.gr iatrikanea

Με νέες καταθέσεις, μαρτυρίες στο μικροσκόπιο αλλά και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη του ασυνείδητου, που βασάνισε μέχρι θανάτου το Xάσκι στην Αράχωβα. Με το φόβο για συγκάλυψη να εντείνεται, κάτοικοι και φορείς της περιοχής επιμένουν πως θέλουν να βρεθεί ο δράστης και ζητούν να μην στοχοποιείται η περιοχή τους.

Βήμα- βήμα, αξιοποιώντας μαρτυρίες, νέες καταθέσεις και υλικό από κάμερες οι αρχές ψάχνουν την άκρη του νήματος στην βάναυση δολοφονία του Χάσκι στην Αράχωβα.

Μάλιστα ένας αρχιφύλακας και ενας υπαρστυνόμος από το κλιμάκιο ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στην πόλη και εχουν πάρει ηδη κατάθεση απο τον φίλο του ιδιοκτήτη ο οποίος φέρεται να πεταξε τον Ολιβερ σε ένα χωράφι μέσα σε σακούλα απορριμάτων.

Παράλληλα θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω των κυψελών κινητής τηλεφωνίας, ποια άτομα βρίσκονταν στο σημείο που κακοποιήθηκε το χάσκι, το επίμαχο διάστημα.

Νέες δηλώσεις έκανε μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του 8χρονου χάσκι, το οποίο κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα. Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον δράστη συνεχίζονται, με το τμήμα των Ανθρωποκτονιών να συμμετέχει πλέον σε αυτές.

«Θέλω Δικαιοσύνη, να μάθω ποιος είναι. Να πιάσουμε αυτό το κτήνος» τονίζει στον Alpha ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενώ συμπληρώνει πως έχει κατηγορηθεί άδικα. Μάλιστα αναφέρει πως δεν θα τον εκπλήξει τίποτα, ούτε αν αποδειχθεί ότι ο δράστης είναι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

«Βγήκα να τον ψάξω με το αυτοκίνητο και ακόμα και όταν κοιμήθηκα ξυπνούσα να δω αν γύρισε. Το πρωί όταν έφυγα για δουλειά είδα κάποια αίματα στην πόρτα μου, εκεί ανησύχησα πολύ» σημειώνει περιγράφοντας το χρονικό της τραγωδίας.

«Γύρισα στο σπίτι και είδα ένα σκυλί σε σοκαριστική κατάσταση» τονίζει και λέει ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου για τις έρευνες: «Χαίρομαι που ήρθε το Ανθρωποκτονιών».

«Παρέλαβα τον Όλιβερ σε τρεις μαύρες σακούλες»

«Μετά τη νεκροτομή, οι κτηνίατροι μου είπαν να πάρω τον σκύλο και να τον κάνω ό,τι θέλω. Παρέλαβα τον Όλιβερ σε τρεις μαύρες σακούλες παρουσία αστυνομικών. Είπα ότι δεν θέλω να παραλάβω το ζώο μου σε αυτήν την κατάσταση γιατί δεν ήξερα τι διαδικασία γίνεται. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήθελα να τον παραλάβω σε τρεις μαύρες σακούλες κομματιασμένο» είπε ο ιδιοκτήτης του χάσκι.

Ο Μιχάλης υπογράμμισε ότι στις σακούλες που είχαν βάλει τον Όλιβερ, βρέθηκαν και τα απορρίμματα της νεκροτομής. «Μετά από αυτό που έχω βιώσει για 2 ημέρες, που τον άλλαξα τρία αυτοκίνητα να τον πηγαίνω δεξιά και αριστερά, που τον κουβάλαγα στα χέρια, μου τον έδωσαν με τις πάνες και τα γάντια τεμαχισμένο… cut… Δεν ένιωθα ότι στις σακούλες ήταν τα απομεινάρια του σκύλου μου» πρόσθεσε

Ανατροπή με το νεκρό χάσκι στην Αράχωβα - Τα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Όλιβερ δεν αποκλείεται να φέρουν ανατροπή στην «υπόθεση της Αράχωβας», που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στην Αράχωβα έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες σε μία προσπάθεια να εντοπίσει στοιχεία που θα «ρίξουν» φως στην υπόθεση, που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει έως τώρα, έχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδεχομένως να μην υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση του σκύλου. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή κάποια μαρτυρία, που να συνηγορούν ότι το χάσκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Αντιθέτως, η σορός του σκύλου εξετάστηκε από καθηγητή κτηνιατρικής στην Αθήνα, ο οποίος κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι τα τραύματα του χάσκι συνάδουν με τραύματα από επίθεση άλλων ζώων. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται, εξάλλου, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που ανέφεραν ότι το επίμαχο βράδυ ακούστηκαν έντονα γαβγίσματα, που ενδεχομένως σχετίζονται με «σύρραξη» σκύλων.

Ύστερα απ’ αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση η ιδιώτης κτηνίατρος, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ και διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Αναμένεται νέος κύκλος καταθέσεων

Η υπόθεση είναι αρκετά δύσκολη ως προς την εξιχνίασή της γιατί δεν υπάρχουν μαρτυρίες για το περιστατικό. Μετά από τόσες ημέρες είναι εξαιρειτκά δύσκολο αν όχι αδύνατο, να βγουν ασφαλή συμπεράσματα» αναφέρει η Νατάσα Μπομποάκη, Πρόεδρος Παν. Ομ. Νέμεσις για το Περιβάλλον και τα Ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τραύματα που ειχε υποστεί το άτυχο ζώο δεν θα του επέτρεπαν να επιστρέψει στην οικία του η οποια ειναι εκτός του αστικού ιστού και σε υψόμετρο. Το γεγονός αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις αρχές ότι είτε κάποιος το μετέφερε τραυματισμένοο εκεί είτε ότι ο τραυματισμός έγινε κοντά στο σπίτι. «Σίγουρα να βρεθεί αυτός που έκανε αυτό το πράγμα σε αυτό το ζώο», εκτιμά η Μαρία Αρκομάνη, ιδρύτρια Φιλοζωικής Οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός» και τονίζει πως πρέπει να ελεγχθεί και το περιβάλλον του κηδεμόνα.

Η κα Αρκομάνη μιλά για έρευνα στο οικογενειακό περιβάλλον σε δύο επίπεδα με το ένα αφορά αφενός την κακοποίηση του ζώου και το άλλο να σχετίζεται με το ότι και ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του δεν τηρούσε την ευζωία του.

Η Ελπινίκη Καλμαντή, Επιχειρηματίας στην περιοχή περιγράφει πως το σκυλί έφευγε και κυκλοφορούσε πολλές ώρες στην πόλη.

«Εχει στεναχωρεθεί όλη η Αράχωβα για αυτο που συνέβη, δεν ξέρουμε όμως ακριβώς τι συνέβη», σχολιάζει.

Το Χάσκι ξεψύχησε με τρόπο απάνθρωπο και μαρτυρικό αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης του αδιανόητου εγκλήματος, κι όσο δεν εντοπίζεται, πληθαίνουν και οι φωνές για συγκάλυψη

«Οποιος γνωρίζει να τα δηλώσει ότι ξέρει εδώ στην Αστυνομία ή στην Εισαγγελία στην Λειβαδιά» τονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Στάθας,

«Μόνο που σκεφτόμαστε ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος που έχει αυτή τη συμπεριφορά να κυκλοφορεί μαζί μας, μας φοβίζει», προσθέτει Την ίδια ώρα, τα παιδιά του Γυμνασίου της Αράχωβας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την υπόθεση που έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα αναρτώντας ένα πανό με το οποίο ζητούν δικαιοσύνη για τον Όλιβερ της Αράχωβας, τον Όλιβερ που έβλεπαν καθημερινά να περνά έξω από το προαύλιο.

Κάτοικοι και φορείς της πόλης ζητούν να βρεθεί άμεσα ο βασανιστής του ζώου, και λένε οχι στην στοχοποίηση της περιοχής «Το Cancel Αράχωβα είναι κάτι που και εμένα με βρίσκει απέναντι κοινωνικά γιατί έχουμε κόσμο που είναι φιλόζωος και φροντίζει τα ζωντανά.Να αποκτήσουμε δύναμη να βρούμε αυτούς που έκαναν το έγκλημα», τονίζει ο Επιχειρηματίας της περιοχής, Ευθύμιος Σεχρεμέλης.

Από τις επίσημες στατιστικές της Ελληνικής Αστυνομίας, προκύπτει ότι, το 31% των ατόμων που προβαίνουν σε σεξουαλική κακοποίηση ζώων, πράττουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες. Στην Αράχωβα παραμένει το κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών που μετέβη από την Αθήνα στην περιοχή με τις έρευνες και τον κύκλο των καταθέσεων να συνεχίζεται.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων