Έκκληση για αίμα για τον αστυνομικό που χαροπαλεύει. Ελεύθερα 200 άτομα από τους προσαχθέντες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκκληση για αίμα για τον αστυνομικό που χαροπαλεύει. Ελεύθερα 200 άτομα από τους προσαχθέντες

ο αστυνομικός, έχασε πολύ αίμα και χρειάστηκε μαζικές μεταγγίσεις,

medlabnews.gr iatrikanea 

Ο 31χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στου Ρέντη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε σήμερα (08/12) κατεπείγουσα ανακοίνωση, στην οποία απευθύνει έκκληση στο προσωπικό να προσφέρει αίμα για τον συνάδελφό τους, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 200 άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα από όσους προσήχθησαν χθες

Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει σταδιακά από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου να αφήνει ελεύθερα όσα από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν χθες από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας, προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του κλειστού, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της διακομιδής του 31χρονου αστυνομικού στο νοσοκομείο

Σοκαρισμένοι οι γείτονες του αστυνομικού

Ο 31χρονος στο μεταξύ νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς ωστόσο βελτίωση της κατάστασής του, καθώς η ζημιά στον μηρό του από την ναυτική φωτοβολίδα είναι πολύ σοβαρή.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες σε τρία άτομα που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα άτομα που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον τρία άτομα.

Σύμφωνα με το νέο ανακοινωθέν το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

»Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε νωρίτερα από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, τα ξημερώματα, όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός, έχασε πολύ αίμα και χρειάστηκε μαζικές μεταγγίσεις, ενώ υπέστη και καρδιακή ανακοπή, από την οποία επανήλθε στη ζωή μετά από 10 λεπτά ΚΑΡΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης και ενώ ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα 150 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και στη συνέχεια επέστρεψε εντός του «Μελίνα Μερκούρη».

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 424 προσαγωγές, δηλαδή των περισσοτέρων από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο - αφού έφυγαν αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά - ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, με την ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της και την εκπρόσωπο του Σώματος να δηλώνουν στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αυτή είναι φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

O Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στον Alpha και εξήγησε τις διαφορές μεταξύ των δύο ειδών ναυτικών φωτοβολίδων. 

 «Η μία είναι χειρός, που βγάζει φως και φλόγα και βλέπουμε συνήθως τους φιλάθλους να τις κρατούν και να τις σηκώνουν ψηλά. Αυτές είναι επικίνδυνες για τον διπλανό γιατί βγάζει πολύ φλόγα» είπε ο Στ. Μπαλάσκας. 

«Η δεύτερη εκτοξεύεται από όπλο. Μάλιστα το πίσω μέρος παίρνει καψούλι που χτυπά ο επικρουστήρας, όπως γίνεται στα κανονικά πυροβόλα όπλα, και φεύγει με δύναμη η φωτοβολίδα. Αυτή συνήθως εκτοξεύεται προς τα πάνω, σε ναυάγια, για να εντοπιστούν από παραπλέοντα πλοία και σωστικές ομάδες. 

Όταν όμως αυτή ριχτεί ευθεία βολή, τότε μετατρέπεται σε φονικό όπλο» τόνισε ο Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής εξηγώντας πώς και πού χτυπήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός στον Ρέντη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων