Δέκα χρόνια πέρασαν που ο ανθρωπος της formula1 Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε παράλυτος κάνοντας σκι. Πώς έγινε το ατύχημα (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δέκα χρόνια πέρασαν που ο ανθρωπος της formula1 Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε παράλυτος κάνοντας σκι. Πώς έγινε το ατύχημα (video)

Δέκα χρόνια και από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ο Michael Schumacher

 

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Michael Schumacher, γράφει η «The Sun», φέρεται να έχει λάβει ιατρική περίθαλψη που κοστίζει έως και 115.000 λίρες την εβδομάδα, καθώς η οικογένειά του και οι φίλοι του ελπίζουν ότι μπορεί να αναρρώσει από το τρομακτικό ατύχημα στο σκι στις 29 Δεκεμβρίου 2013, που του προκάλεσε έναν καταστροφικό εγκεφαλικό τραυματισμό. Βρισκόταν στις Γαλλικές Άλπεις, όπου έκανε σκι με τον τότε 14 χρονών γιο του, πρώην οδηγό της Haas και πλέον οδηγό δοκιμής της Mercedes, Μικ.

Το ατύχημα

Ο Σούμι ήξερε πολύ καλά αυτές τις πλαγιές, έχει ένα σαλέ όπου πήγαινε πολύ συχνά, και οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, αλλά στις 12.07 το πεπρωμένο έχει άλλα σχέδια για εκείνον.

Ο Σουμάχερ αποφασίζει να βγει εκτός πίστας, εκεί όπου υπάρχει φρέσκο χιόνι και η διαδρομή οριοθετείται από απλά μπαστούνια, με ταχύτητα που ορίζεται ως «κατάλληλη» από τους Γάλλους ερευνητές.

Η πρόσκρουση τον έκανε να εκτοξευτεί προς τα εμπρός, μέχρι να χτυπήσει με το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο. Ήταν και το μοιραίο χτύπημα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ φορούσε κράνος, με μια κάμερα τοποθετημένη πάνω του, αλλά η προστασία του ήταν ελάχιστη για το εύρος της πρόσκρουσης.

Η υπηρεσία διάσωσης με ελικόπτερο έφτασε και τον μετέφερε, πρώτα στο νοσοκομείο Moutiers και μετά, στις 12.40, σε αυτό της Γκρενόμπλ, πιο δομημένο για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κατάσταση εμφανίστηκε δραματική. Χειρουργήθηκε δύο φορές για να μειωθεί η ενδοκρανιακή πίεση και να κρατηθεί στη ζωή, ενώ θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν γύρω από το νοσοκομείο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους με πανό και σημαίες, ειδικά στις 3 Ιανουαρίου, στα γενέθλια του πρωταθλητή.

Έκτοτε υψώνεται ένας τοίχος απόλυτης σιωπής για τις συνθήκες της υγείας του. Η μόνη επίσημη είδηση προέρχεται από τις συνεντεύξεις Τύπου των γιατρών που σε συμφωνία με την οικογένεια επιβάλλουν πολύ στενό κλοιό εμπιστευτικότητας για την προστασία του απορρήτου.

Στη συνέχεια ξεπερνά μια πνευμονική λοίμωξη, παραμένει σε τεχνητό κώμα για τέσσερις εβδομάδες, από το οποίο βγαίνει σταδιακά και μετά περνά μερικούς μήνες στην εντατική και μεταφέρεται, τον Ιούνιο του 2014, σε πανεπιστημιακό κέντρο στο Vaud της Ελβετίας, με εξειδίκευση στη νευρολογική ανάρρωση.

Η υγεία του Σουμάχερ καλύπτεται από μυστικότητα από το ατύχημα και έπειτα, με την οικογένειά του να μοιράζεται ελάχιστες πληροφορίες και τις φήμες κάθε λίγο και λιγάκι να φουντώνουν, για το τι πραγματικά του συμβαίνει.

Η γυναίκα του Κορίνα, όλα αυτά τα χρόνια, προστατεύει με κάθε τρόπο το απόρρητό του και κάθε λεπτομέρεια για την υγεία του άσου της Φόρμουλα 1.

Συνεχίζει, σύμφωνα με τη The Sun, να διαχειρίζεται όχι μόνο τη ζωή του αλλά και μια περιουσία 500 εκατομμυρίων λιρών.

Η 54χρονη γυναίκα του Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται στην καρδιά της αυτοκρατορίας του που εκτιμάται σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν και ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1 είχε έναν κύκλο οικονομικών και φορολογικών συμβούλων, πάντα άκουγε τη γυναίκα του και το ζευγάρι έπαιρνε μαζί τις αποφάσεις.

Με ακίνητα σε διαφορετικές ηπείρους, η Κορίνα συναντά μια μικρή ομάδα τεσσάρων ή πέντε συμβούλων περίπου τρεις ή τέσσερις φορές τον χρόνο.

Είναι τότε που παίρνει τις αποφάσεις της σχετικά με τις πωλήσεις και τις επενδύσεις.

Η αυτοκρατορία των 500 εκατομμυρίων λιρών φέρεται να συρρικνώνεται, με την Κορίνα να έχει θέσει προς πώληση πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, όπως το ιδιωτικό του τζετ και το σπίτι του στη Νορβηγία.

Η οικογένεια έχει αποσυρθεί στο απομονωμένο σπίτι της στην όχθη της λίμνης της Γενεύης.

Ήταν το καλοκαίρι του 2022 που η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ απέκτησε ένα οικόπεδο στη Μαγιόρκα έναντι 2,4 εκατομμυρίων λιρών.

Η Κορίνα διαχειρίζεται εκατομμύρια σε ακίνητα. Ως ιδιοκτήτρια ράντσο σε Ελβετία και Αμερική έχει κερδίσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο λίρες σε χρηματικό έπαθλο με τα άλογά της.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα τρομακτικό ατύχημα ενώ έκανε σκι με τον γιο του Μικ τον Δεκέμβριο του 2013, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1.

Η Κορίνα φροντίζει τον Μίκαελ Σουμάχερ και τα παιδιά τους Μικ και Τζίνα-Μαρία από τότε που το τρομακτικό ατύχημα ανέτρεψε τη ζωή τους.

Η 26χρονη Τζίνα-Μαρία είναι δεινή στην ιππασία όπως η μητέρα της, ενώ ο 24χρονος Μικ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα Haas.

Κανείς εκτός του στενού κύκλου του Μίκαελ Σουμάχερ δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει με τον θρύλο της Φόρμουλα 1.

Στενοί του φίλοι ισχυρίστηκαν πως τους έχει απαγορευτεί να δουν τον Μίκαελ Σουμάχερ και μια ομάδα δικηγόρων διασφάλισε πως δεν θα κοινοποιηθεί τίποτα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η αφοσιωμένη σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ έλεγε πάντα ότι απλώς ακολουθεί τις επιθυμίες του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, φροντίζοντας να κρατά την προσωπική του ζωή ιδιωτική.

Έχει αφήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του να αναζητούν την αλήθεια για την κατάστασή του.

Λίγες ημέρες πριν από το σοκαριστικό ατύχημά του, ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε μιλήσει για την αγάπη του για τη σύζυγό του στη γερμανική τηλεόραση. «Κατά τη διάρκεια των αγώνων μου ήταν ο φύλακας άγγελός μου» δήλωνε χαρακτηριστικά.

Και η Κορίνα συνέχισε να τον προσέχει από τότε και να είναι δίπλα του από τη στιγμή που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Grenoble.

Φέρεται να έχει μετατρέψει την έπαυλή τους σε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο με μια ομάδα 15 γιατρών να παρέχει 24ωρη περίθαλψη με κόστος 115.000 λιρών την εβδομάδα.

Το πυκνό δάσος και οι φράχτες ασφαλείας έχουν κρατήσει μακριά κάθε πιθανή εισβολή.

Αναφέρεται πως η Κορίνα έχει εξοπλίσει το σπίτι τους με ένα μίνι νοσοκομείο 27 εκατομμυρίων λιρών για να κάνει τον Μίκαελ Σουμάχερ να αισθάνεται πιο άνετα.

Σε μια σπάνια συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό She το 2019 είχε αποκαλύψει πως είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ που έχει απαγορεύσει τη διαρροή ειδήσεων για την κατάστασή του.

Τα πρόσφατα νέα θέλουν τον Μίκαελ Σουμάχερ να κάνει βόλτα με σπορ AMG Mercedeces για να τονώσει τον εγκέφαλό του με γνώριμους ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Μια ακόμα ενημέρωση ήρθε από τον μικρότερο αδερφό του Ραλφ Σουμάχερ που παραδέχτηκε ότι ο άσος της Φόρμουλα 1 μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως ποτέ, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει προηγμένη ιατρική περίθαλψη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων