Προσοχή σε έξι τρόφιμα από την Τουρκία. Περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή σε έξι τρόφιμα από την Τουρκία. Περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, δέχθηκε 6 ειδοποίησης

 medlabnews.gr iatrikanea 

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, δέχθηκε 6 ειδοποίησης από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι αυτή την ώρα για τρόφιμα που εισήχθησαν στην Ευρώπη και είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών. 

Οι κοινοποιούσες χώρες είναι η Ιταλία, η Γερμανία και η Βουλγαρία για υψηλή περιεκτικότητα του φυτοφαρμάκου Formetanate σε φρέσκιες πιπεριές, για ωχρατοξίνη Α και αφλατοξίνες σε αποξηραμένα σύκα, για φυτοφάρμακο Captan σε αμπελόφυλλα και για οξείδιο του αιθυλενίου σε σκόνη πάπρικας. 

Από την Αρχή του Δεκεμβρίου οι ειδοποιήσεις στο RASFF για τουρκικά προϊόντα ανέρχονται σε 26! Ένα στα τρία (35,3%) φορτία φρούτων και λαχανικών που εισήχθησαν από την Τουρκία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε υπερβολική παρουσία φυτοφαρμάκων, το πρώτο εξάμηνο του 2023. 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συστήματος Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές έλαβε συνολικά 272 ειδοποιήσεις λόγω της υψηλής παρουσίας φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που έχουν φτάσει στα κράτη-μέλη, είτε από τρίτες χώρες είτε από την ίδια την ΕΕ. 

 Δεν ανιχνεύονται όμως μόνο φυτοφάρμακα αλλά και παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως σαλμονέλα σε ταχίνι, τοξίνες όπως αλκαλοειδή πυρρολιζιδίνης , χημικά σε κουτιά πίτσας, μυκοτοξίνες, εστέρες γλυκιδυλικών λιπαρών οξέων σε μαργαρίνη, ενώ μπλοκάρονται και φορτία λόγω έλλειψης απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων