Η ηθοποιός Selma Blair με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ενιωθε αφόρητους πόνους και οι γιατροί την έλεγαν να βρει άντρα. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ηθοποιός Selma Blair με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ενιωθε αφόρητους πόνους και οι γιατροί την έλεγαν να βρει άντρα. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το πώς την αντιμετώπισαν όταν ένιωθε αφόρητους πόνους.

medlabnews.gr iatrikanea

Η Selma Blair μίλησε ανοιχτά για τα σχόλια των γιατρών σχετικά με την υγεία της πριν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Selma Blair έχει μιλήσει εδώ και χρόνια ανοιχτά για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας και την καθημερινότητά της με το αυτοάνοσο. Άλλωστε, το μπαστούνι έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού της. Πρόσφατα η 49χρονη ηθοποιός έκανε μια νέα δημόσια εμφάνιση, στην πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, με τίτλο «Introducing, Selma Blair», σε σκηνοθεσία Rachel Fleit.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την Kristen Welker στο “Meet the Press”, η πρωταγωνίστρια του “Cruel Intentions” επιβεβαίωσε ότι ένας γιατρός της είχε προτείνει να αποκτήσει φίλο όταν πήγε να ζητήσει βοήθεια για τον έντονο πόνο που αντιμετώπιζε.

«Απλά έκλαψα», είπε για την αντίδρασή της στην πρόταση. «Δεν είχα καμία ικανότητα να το επεξεργαστώ. Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω με αυτή την πληροφορία; Ήξερα ότι ο πόνος ήταν πραγματικός. Νόμιζα ότι ήταν. Αλλά άρχισα να πείθω τον εαυτό μου: Είσαι υπερβολικά ευαίσθητη. Δεν έχεις τίποτα κακό. Σύνελθε, τεμπέλα, είσαι ό,τι να ‘ναι».

Η ηθοποιός είπε ότι καθώς μεγάλωνε είχε «τόσα πολλά ιατρικά τραύματα», εξαιτίας των γιατρών που «εκμεταλλεύονταν εκείνο τον χρόνο» ή «πραγματικά απλά δεν με έβλεπαν».

«Ήταν μια προκατάληψη λόγω φύλου, σε μεγάλο βαθμό. Τι εννοώ; Θα υπήρχε ένα αγόρι στην τάξη μου που θα πήγαινε για τον ίδιο ακριβώς χρόνιο πονοκέφαλο και πυρετό στον γιατρό και θα ήταν στο χειρουργείο και σε μαγνητική τομογραφία μέσα στην εβδομάδα», συνέχισε, μοιραζόμενη ότι ποτέ δεν της έγινε μαγνητική τομογραφία παρά τα συμπτώματά της που κυμαίνονταν από πονοκεφάλους και πυρετό μέχρι προβλήματα ισορροπίας.

Και πρόσθεσε: «Αλλά απλώς έλεγαν: “Ω, είσαι δραματική”, καταλαβαίνετε;».

Αναφέρθηκε, γενικά, στο θέμα της προκατάληψης λόγω φύλου στην υγειονομική περίθαλψη εξηγώντας: «Νομίζω ότι, κυρίως όταν ήμουν νέα, ήταν όλοι τους μεγαλύτεροι άνδρες γιατροί που πιθανώς δεν γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες ενός κοριτσιού και ότι δεν χρειάζεται να αποδίδονται όλα στην έμμηνο ρύση».

Και επίσης στο ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι «διαφορετική για τον καθένα». «Πολλοί φοιτητές ιατρικής δεν έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας για να έχουν βιώσει τα συμπτώματά της από πρώτο χέρι. Μπορούν να μεταφραστούν όλα σε συναισθηματικές αντιδράσεις. Έχω προμετωπιαία βλάβη που προκαλούσε υστερικό κλάμα και γέλιο», είπε και αποκάλυψε πως συχνά ξυπνούσε στη μέση της νύχτας «γελώντας υστερικά ή κλαίγοντας με λυγμούς» ή απλά ήταν πολύ κυκλοθυμική μπροστά σε κόσμο.

Η Selma Blair διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση το 2018 και μπήκε σε ύφεση το 2021. Με την πάροδο των ετών, είναι ειλικρινής σχετικά με την υγεία της και μοιράστηκε την εμπειρία της με το κοινό για να διαδώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πάθηση και να ενδυναμώσει άλλους πάσχοντες.

Η εμφάνιση με τον γιο της

Η ηθοποιός του Legally Blonde είναι μητέρα ενός αγοριού, για το οποίο δηλώνει πολύ υπερήφανη. Ο Arthur γεννήθηκε το 2012 και είναι καρπός του έρωτά της με τον σχεδιαστή Jason Bleick. Το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί.

Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε να περπατούν μαζί με την ηθοποιό να λάμπει μέσα στο λευκό παντελόνι και το σιθρού τοπ της.

«Ο γιος μου μου δίνει σκοπό», έχει πει σε συνέντευξή της. «Έχω μια γεμάτη ζωή. Η ασθένειά μου δεν είναι τραγωδία και θα ζήσω μια ζωή που θα είναι παράδειγμα για τον γιο μου και για τους άλλους».

Με ένα video στο οποίο τη βλέπουμε να αγκαλιάζει το παιδί της, να κολυμπά, να κάνει ιππασία και να δουλεύει τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας η ηθοποιός. Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, έκανε μία ανάρτηση στην οποία σημειώνει: «Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Τόσο υπερήφανη που είναι μέρος αυτής της κοινότητας».

Τα βλαστοκύτταρα

Μετά από έναν χρόνο με έντονο πόνο και κινητικές δυσκολίες, η σταρ που γνωρίζουμε κυρίως μέσα από το «Cruel Intentions» κατάφερε να θέσει την ασθένειά της σε ύφεση, με τη βοήθεια μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα: «Η πρόγνωσή μου είναι πολύ καλή. Τα βλαστοκύτταρα έφεραν την ασθένεια σε ύφεση. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να υποχωρήσουν οι φλεγμονές και οι βλάβες».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων