Γιατί ακρωτηρίασαν οι γιατροί το τραυματισμένο πόδι του αστυνομικού; Συγκλονίζει ο διοικητής «Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί ακρωτηρίασαν οι γιατροί το τραυματισμένο πόδι του αστυνομικού; Συγκλονίζει ο διοικητής «Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε»

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό

 medlabnews.gr iatrikanea

Στον ακρωτηριασμό τους ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στα οπαδικά επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη προχώρησαν την Τρίτη οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται. «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο το απόγευμα. «Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό», ενώ «υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση», κατέληξε η ενημέρωση για την υγεία του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Συγκλονίζει ο διοικητής της διμοιρίας των ΜΑΤ - Δεν προκάλεσε η φωτοβολίδα την εσωτερική αιμορραγία στον αστυνομικό

Τις μοιραίες στιγμές που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη περιγράφει o επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, ο οποίος επαναφέρει στη μνήμη του όσα βίωσε δίπλα στον συνάδελφό του που χαροπαλεύει στο Γενικο Κρατικό Νίκαιας.

«Θυμάμαι το βλέμμα του, θυμάμαι που μιλήσαμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός», δήλωσε ο αστυνομικός.

«Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε τη φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω. Δεν επέμεινα περισσότερο γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω», πρόσθεσε.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρίσκεται στο έδαφος, ήδη βαριά τραυματισμένος από τη φωτοβολίδα. Οι επιθέσεις – ακόμα και με εκρηκτικές μολότοφ – είναι συνεχείς. Μία από αυτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διμοιρίας, σκάει δίπλα στον ήδη τραυματισμένο αστυνομικό.

«Εκτοξεύσανε μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς», εξήγησε ο επικεφαλής της διμοιρίας ΜΑΤ, ενώ τονίζει ότι, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο και γνώριζαν την τεχνική πρώτων βοηθειών τουρνικέ προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 31χρονο

«Τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Απ’ ότι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση. Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του. Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα», υπογραμμίζει.

Κακλαμάνης για τον τραυματία αστυνομικό 

Για τον βαρύτατα τραυματισμένο αστυνομικό μετά από την επίθεση χούλιγκαν και τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από έναν 18χρονο στου Ρέντη μίλησε ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός στο επάγγελμα, Νικήτας Κακλαμάνης. 

 «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι' αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού» είπε αρχικά στο ΟΝΕ Channel ο κ. Κακλαμάνης. 
 «Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβούμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει αν επιζήσει» πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης συμπληρώνοντας «όσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων