Πώς πιάστηκε ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η ομολογία του. Τι λέει ο δικηγόρος του. Ο καθοδηγητής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς πιάστηκε ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η ομολογία του. Τι λέει ο δικηγόρος του. Ο καθοδηγητής

medlabnews.gr  

Μία κατάθεση υπόπτου άνοιξε το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου ο οποίος έριξε, καθ' ομολογία του, την ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στο Ρέντη προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 18χρονος κόμπαζε για την φωτοβολίδα που έριξε και πέτυχε τον αστυνομικό μπροστά σε άλλους οπαδούς όταν γύρισε στο γήπεδο μετά την επίθεση. έλεγε:

«Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν» έλεγε χαρακτηριστικά στους άλλους οπαδούς. Οι αρχές, στη συνέχεια, κάλεσαν σε κατάθεση έναν οργανωμένο ύποπτο οπαδό ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 18χρονος παραδέχθηκε σε εκείνους ότι εκείνος ήταν που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα.

Αφού εξέτασαν αυτή την πληροφορία οι αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό σε σπίτι φίλης του και τον προσήγαγαν έτσι ώστε λίγη ώρα αργότερα να ομολογήσει τη πράξη του.

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Η ομολογία του στους αστυνομικούς

«...Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες».

«Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Αυτή ήταν η περιγραφή που έδωσε στις αρχές ο 18χρονος που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας πώς έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Αυτό που ψάχνουν πλέον οι Αρχές μέσα από καταθέσεις και στοιχεία είναι εκείνους που - σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ομολογία του - έδωσαν τη φωτοβολίδα στον 18χρονο και ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών.

Μετά από την ομολογία του, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πήγαν στο σπίτι του 18χρονου και διενήργησαν σχετική έρευνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου:

Η δίωξη που ασκήθηκε στον νεαρό άνδρα περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

- Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

- Βιαιοπραγία από κοινού

Η μαρτυρία του πατέρα

«Αν ο γιος μου το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε την ρίψη φωτοβολίδας στα επεισόδια στο Ρέντη η οποία τραυμάτισε βαριά τον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο πατέρας του 18χρονου είπε μεταξύ άλλων πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως ανέφερε ο πατέρας σύμφωνα με την ΕΡΤ:

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα».

«Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα.

Δικηγόρος του 18χρονου: Το παιδί είναι σε σοκ - Ελπίζει μόνο να γίνει καλά ο αστυνομικός

Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας για τον 18χρονο, ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ, είπε πως είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον εντολέα του, σημειώνοντας πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο αστυνομικός.

O γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ανέλαβε, όπως ανέφερε το MEGA, την υπεράσπιση του 18χρονου δράστη, στην υπόθεση της επίθεσης κατά του αστυνομικού στο Ρέντη, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, πλέον αναζητούνται και οι «καθοδηγητές» του. Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε πως δεν ήταν μόνο μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τους αστυνομικούς, με τον 18χρονο να ρίχνει μία ενώ επισήμανε πως ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν.

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία

Στον απόηχο των εξελίξεων των τελευταίων ωρών τη Δευτέρα (11/12) θα γίνουν οι αποφάσεις για την οπαδική βία που έλαβε η κυβέρνηση κατά την έκτακτη σύσκεψη του Σαββάτου (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης στον αστυνομικό στο Ρέντη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συνεχίζονται.

Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά όσο και η κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι να κλείσουν αυτή την πληγή που έχει οδηγήσει σε δύο θανάτους μέσα σε ένα χρόνο του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά έχουν ως εξής:

«Λουκέτο» στις θύρες των οργανωμένων

Αγώνες χωρίς φιλάθλους

Διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά και

Ευρωπαϊκό αποκλεισμό των ομάδων

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων