Σημαντική εξέλιξη. Βρέθηκαν αποτυπώματα και από άλλο άτομο σε σωλήνα εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σημαντική εξέλιξη. Βρέθηκαν αποτυπώματα και από άλλο άτομο σε σωλήνα εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας

 medlabnews.gr 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Την εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην υπόθεση τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη δείχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το γενετικό υλικό φέρεται να ανήκει στον 16χρονο αδερφό του 18χρονου προφυλακισμένου μετά τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης (7/12). Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο με το οποίο ταυτοποιείται το DNA ήταν στην κερκίδα μαζί με τον αδερφό του από την οποία έφυγαν οι χούλιγκαν για να επιτεθούν στη διμοιρία. Κατά συνέπεια ήταν κι αυτός ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν και εξετάστηκαν εκείνο το βράδυ στο Αλλοδαπών.

Ανάμεσα στα αντικείμενα και τα πειστήρια που εντόπισε η αστυνομία στο σημείο των επεισοδίων περιλαμβάνεται και ένας σωλήνας εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας.

DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα

Το συγκεκριμένο αντικείμενο μπήκε από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ερευνών και φαίνεται ότι έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στον συγκεκριμένο σωλήνα εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία DNA.

Τα ευρήματα αυτά ταυτοποιήθηκαν και ανήκουν σε άτομο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.

Όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο άτομο είναι νεαρής ηλικίας ενώ δεν έχει συλληφθεί. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα ήταν αυτή που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Για τη νέα αυτή εξέλιξη έχουν ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.

Στο μεταξύ μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε φωτοβολίδα κατά το αστυνομικού κρίθηκε προφυλακιστέος. Λίγο πριν την απολογία του είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με το αίτημα να απορρίπτεται από τις δικαστικές αρχές.

Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή

Αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό. Όπως έλεγε η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα ενώ στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, τώρα ο 18χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του απέσυρε την ομολογία του, αλλάζοντας υπεραστική γραμμή και δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Παράλληλα, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων