Σοκαρίστηκε η 19χρονη. Τα hangover που πάθαινε ήταν από τον καρκίνο. Είχε λέμφωμα Hodgkin | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σοκαρίστηκε η 19χρονη. Τα hangover που πάθαινε ήταν από τον καρκίνο. Είχε λέμφωμα Hodgkin

Το λέμφωμα Hodkin είναι ένας καρκίνος του λεμφικού ιστού, που επηρεάζει το λεμφικό σύστημα

 medlabnews.gr iatrikanea

Μια γυναίκα άρχισε να παθαίνει hangover αφού έπινε μόνο δύο ποτά, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα από το να είναι απλώς ένας πονοκέφαλος.

Τον Απρίλιο του 2022, όταν η Poppy Beguely ήταν 19 ετών, παρατήρησε ότι το hangover μετά την έξοδο ήταν ανελέητο – με συμπτώματα όπως έμετο, εμφάνιση πληγής στη μύτη της και εξάνθημα στο πρόσωπο.

Στην αρχή, πίστευε ότι ήταν απλώς ο απόηχος του μιας έντονης βραδινής εξόδου, αλλά η νοοτροπία της άλλαξε όταν τα συμπτώματα επέμεναν και άρχισε να βήχει αίμα.

«Αν έβγαινα έξω για να πιώ, θα χρειαζόμουν δύο ποτά για να νιώσω πολύ πιο μεθυσμένη από τους περισσότερους ανθρώπους της ηλικίας μου και ίσως τρία, τέσσερα ποτά πριν αρχίσω να νιώθω πολύ άρρωστη», περιέγραψε η Beguely στο NeedToKnow.co.uk.

«Σχεδόν κάθε βράδυ που έβγαινα έξω, κατέληγα να κάνω εμετό το ίδιο βράδυ ή το επόμενο πρωί», πρόσθεσε.

Χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο 3 φορές Μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 2022, η Beguely, από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, νοσηλεύτηκε τρεις φορές μετά από έξοδο.

Υποστήριξε ότι οι γιατροί της πίστευαν ότι πιθανώς είχε εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT), έναν θρόμβο αίματος σε μια φλέβα που βρίσκεται βαθιά μέσα στο σώμα, συνήθως στο πόδι, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ. Οι γιατροί χορήγησαν αραιωτικά αίματος και φέρεται να αγνόησαν τις ανησυχίες της Beguely ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό.

Τον Δεκέμβριο του 2022, πήγε να δει έναν γιατρό με πόνο στον αυχένα και εξήγησε όλα τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε, κάτι που προκάλεσε ανησυχία στον γιατρό.

Μια βιοψία ενός όγκου στον λαιμό της και μια σάρωση PET διαπίστωσαν ότι η Beguely είχε λέμφωμα Hodgkin σταδίου 3 και έναν όγκο 6 εκατοστών στο στήθος της.

Το λέμφωμα Hodkin είναι ένας καρκίνος του λεμφικού ιστού, που επηρεάζει το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος που καταπολεμά τα μικρόβια, σύμφωνα με την Mayo Clinic . διάγνωση για λέμφωμα Hodkin – «Είχα περάσει τόσο καιρό ανησυχώντας για το τι δεν πήγαινε καλά» «Ήταν πολύ γλυκόπικρο – είχα περάσει τόσο καιρό ανησυχώντας για το τι δεν πήγαινε καλά με εμένα και φοβόμουν ότι κάτι μπορεί να ήταν σοβαρά λάθος, και κανείς δεν επρόκειτο να μάθει τι ήταν», παραδέχτηκε η Beguely στο Kennedy News.

«Ένα μέρος του εαυτού μου ήταν χαρούμενο που δεν έπρεπε πια να ανησυχώ για το τι ακριβώς δεν πήγαινε καλά. Αλλά τότε, το άλλο μέρος του εαυτού μου ήταν προφανώς πολύ αναστατωμένο που θα έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία και να χάσω τα μαλλιά/βλεφαρίδες/φρύδια μου», είπε ξεκάθαρα. Η Beguely ξεκίνησε τη χημειοθεραπεία λίγο μετά τα 20α γενέθλιά της, τον Φεβρουάριο του 2023.

«Ήμουν μοντέλο για μερικά χρόνια, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να το σκεφτώ, αλλά στο τέλος της ημέρας κάτι κερδίζεις και άλλα χάνεις», τόνισε.

«Οι γιατροί με καθησύχασαν ότι ήταν απίθανο να είναι θανατηφόρο, εφόσον δεν έπαθα μολύνσεις ενώ έκανα χημειοθεραπεία – έχουν υψηλό ποσοστό ύφεσης για το λέμφωμα Hodgkin, [έτσι] ευτυχώς έπαθα το μικρότερο από όλα τα κακά». Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία , το ποσοστό πενταετούς σχετικής επιβίωσης για ασθενείς με λέμφωμα Hodgkin είναι περίπου 89%.

«Αυτή ήταν η μόνη φορά που φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου» Η χημειοθεραπεία της διήρκεσε τέσσερις μήνες και πέρασε αρκετό διάστημα ως εσωτερική ασθενής στο νοσοκομείο λόγω μιας σοβαρής και σπάνιας αντίδρασης σε μετάγγιση αίματος, η οποία της έδωσε «τον χειρότερο πόνο που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου – στα κόκαλά μου».

Η Beguely έπαιρνε τόσα πολλά παυσίπονα που επηρεάστηκαν το στομάχι και τα έντερά της και το βάρος της έπεσε περίπου στα 77 κιλά, αφήνοντάς της ένα σωλήνα σίτισης.

«[Αυτή ήταν] η μόνη φορά που φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου», μοιράστηκε.

Όσο ήταν ασθενής, δεν της επέτρεπαν να βγει έξω για εβδομάδες επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα της ήταν εξασθενημένο και κινδύνευε με λοιμώξεις, αλλά μόλις κατάφερε να βγει έξω, «ο ήλιος ήταν στο πρόσωπό μου, άρχισα να κλαίω και δεν μπορούσα να σταματήσω».

Ευτυχώς, η Beguely είναι τώρα σε ύφεση και επέστρεψε στη δουλειά της αφού ασχολήθηκε με τη θεραπεία της για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων