Είναι καλύτερα ο 9χρονος από την Ζαχάρω στο Παίδων. Έχει εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Είναι καλύτερα ο 9χρονος από την Ζαχάρω στο Παίδων. Έχει εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα

Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε.

 medlabnews.gr iatrikanea

Αισιοδοξία φαίνεται πως επικρατεί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου από τη Ζαχάρω Ηλείας

 Όπως φανέρωσε η μητέρα του, το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα, όπως έλεγαν αρχικά οι πληροφορίες. «Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί» τόνισε η μητέρα του 9χρονου. 

 «Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά. Αύριο μπαίνει σε δωμάτιο. Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι, μου λέει, ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι» υπογράμμισε η μητέρα του 9χρονου, μιλώντας στον Alpha. 

Το ιστορικό του παιδιού

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα έντονης αδιαθεσίας και οι γονείς του ανήσυχοι το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έγινε η διάγνωση μηνιγγίτιδας και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα.

Έκτοτε το παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή.

Προληπτικά κλειστό αύριο το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο της Νέας Φιγαλείας για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση

Εγκεφαλίτιδα

Η εγκεφαλίτιδα προκαλείται από είσοδο ιών στον οργανισμό, που πλήττουν το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Υπεύθυνος ιός είναι συχνά ο ιός του απλού έρπητα 1 (Herpes simplex type1, HSV1). Άλλοι ιοί που προκαλούν εγκεφαλίτιδα είναι οι ιοί Coxsackie, o ιός HIV, ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV), οι ιοί arbovirus, άλλοι ερπητικοί ιοί και ο ιός που προκαλεί τη λύσσα. Ο ιός της ανεμοβλογιάς, η ιλαρά, η ερυθρά, η παρωτίτιδα, πολλοί άλλοι ιοί αλλά και βακτηρίδια όπως αυτά που μεταφέρονται από τσιμπούρια ή παράσιτα όπως η τοξοπλάσμωση από γάτες είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα. Στους ιούς arbovirus συμπεριλαμβάνεται και ο ιός του δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από κουνούπια, τσιμπούρια, σκνίπες. Οι ιοί αυτοί είναι μεταδοτικοί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε άλλες περιπτώσεις ο ιός προχωρεί στον εγκέφαλο μέσω των κρανιακών νεύρων ή άλλοτε υπάρχει αναζωπύρωση (“ξύπνημα”) ιών οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο σώμα μας σε ληθαργική κατάσταση. 

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων