Εξαφάνιση Μεσολόγγι. Δεν είναι τα 17.000€ το κίνητρο άλλα βρίσκονται από πίσω. Πάνω από ένας οι δράστες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξαφάνιση Μεσολόγγι. Δεν είναι τα 17.000€ το κίνητρο άλλα βρίσκονται από πίσω. Πάνω από ένας οι δράστες

Εχει προκύψει ότι τη σχέση του κρεοπώλη με τον Μπάμπη συνοδεύουν ίχνη τοκογλυφίας και πλέον οι έρευνες στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις

medlabnews.gr 

Ειδική ομάδα με τρεις εκπαιδευμένους σκύλους συμμετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού, με τον έναν σκύλο να μυρίζει κάτι, τον χειριστή του να προχωρά σε ενημέρωση και drone να σηκώνεται πάνω από το επίμαχο σημείο. Ωστόσο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ο έλεγχος δεν μπορούσε να γίνει.

Μόλις πέσουν οι άνεμοι, γίνεται γνωστό, ότι θα αρχίσουν εντατικά οι έρευνες με τη συνδρομή τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων όσο και των δυτών.

«Κάνουμε το παν να τον βρούμε»

Η μητέρα του αγνοούμενου, συντετριμμένη, δήλωσε τα εξής στον ΑΝΤ1: «Έχουμε άριστη συνεργασία με τις αρχές, κάνουμε το παν για να τον βρούμε. Προφανώς είναι και πολύ μεγάλο το εύρος των έρευνών και με τα ειδικά σκυλιά γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες».

Η Χριστίνα Κούτσικου, αδερφή του Μπάμπη, δήλωσε: «Αποδείχθηκε ότι ο κρεοπώλης εμπλέκεται με την εξαφάνιση του αδερφό μου αλλά όπως λέω πάντα εμάς το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε πού είναι ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή».

Πηγές τις αστυνομίας ανέφεραν από την πλευρά τους τα εξής: «Η έρευνα δεν σταματάει εδώ, καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εμπλοκή άλλων ανθρώπων. Θα συνεχίζουμε να εξετάζουμε όποιο στοιχείο βρίσκουμε, για να μπορέσουμε να βρούμε τον αγνοούμενο. Η μορφολογία του εδάφους, όμως, δυσχεραίνει ιδιαίτερα τις έρευνες».

Ο κρεοπώλης, ο οποίος έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του νεαρού είναι «στριμωγμένος» από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, ωστόσο κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Σύμφωνα με το Pelop.gr πάνω από δέκα ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέκριναν τον 51χρονο στο τμήμα Ασφαλείας του Μεσολογγίου και δεν κατάφεραν να τον «σπάσουν».

Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι κάτι φοβάται και γι’ αυτό δε μιλάει. «Προτιμά να έχει μπροστά του μια δικαστική περιπέτεια και τη φυλακή, παρά να βρεθεί σε κανένα χαντάκι», φέρονται να υποστηρίζουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει προκύψει ότι τη σχέση του κρεοπώλη με τον Μπάμπη συνοδεύουν ίχνη τοκογλυφίας και πλέον οι έρευνες στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις.

Πέραν της φιλικής σχέσης τους, είναι τεκμηριωμένο ότι οι συναλλαγές τους είχαν και τοκογλυφική διάσταση, και αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί τη Δευτέρα από τον ανακριτή.

Το ίδιο, βέβαιο, είναι ότι θα κληθεί ο κρεοπώλης να ομολογήσει όλο το εύρος των συναλλαγών του με τον άτυχο Μπάμπη. Δανείσθηκε μόνο μία φορά χρήματα από τον 31χρονο ή προηγήθηκαν κι άλλα δύο δάνεια, ύψους 5.000 ευρώ περίπου το καθένα; Επίσης προέκυψε από τον ισχυρισμό του κρεοπώλη ότι «από τις 17.000 ευρώ επέστρεψα στον Μπάμπη 6.000 ευρώ, δίνοντας και 500 ευρώ τόκο».

Εξάλλου, με βάση τη δικογραφία παρέχεται η δυνατότητα στις ανακριτικές Αρχές να επεκτείνουν το έργο τους, αναζητώντας την αλήθεια και για το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν αναπτύξει και κάποια άλλη συνεργασία, πλην της δανειοδότησης, που ξεπερνάει τα όρια του νόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου κρεοπώλη, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του οπότε έχει αφεθεί ελεύθερος.

Μεσολόγγι: «Αδιάφορο κίνητρο τα 17.000 ευρώ»

Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια του 31χρονου ανέφερε στην ΕΡΤ ότι το χρέος των 17.000 ευρώ που είχε ο κρεοπώλης προς τον Μπάμπη είναι πλέον ένα «αδιάφορο κίνητρο».

Όπως είπε, πιθανόν να είναι ένα προπέτασμα καπνού, ώστε να στραφούν οι έρευνες μακριά από το πραγματικό κίνητρο του εγκλήματος.

«Τα 17.000 ευρώ απαίτησε ο Μπάμπης να του δοθούν. Από εκεί και πέρα ερευνώνται και άλλα πράγματα, αλλά δε θέλω να τα ονομάσω δημόσια. Πιστέψτε με είναι πολύ ισχυρά που μπορούν να δέσουν την υπόθεση. Η Αστυνομία στρέφεται και σε άλλα κίνητρα. Ίσως το κίνητρο των 17 χιλιάδων να είναι κάτι αδιάφορο μπροστά σε αυτά που μπορεί να αποδειχτούν», είπε.

Ο Γιώργος Τσούκαλης πρόσθεσε πως ο 51χρονος ήταν ιδιαίτερα βίαιος ως άνθρωπος κάτι που επιβεβαιώνει, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, και η δεύτερη σύζυγός του.

Μεσολόγγι: Πάνω από ένας οι δράστες

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος, είπε πως οι δράστες της δολοφονίας του νεαρού είναι περισσότεροι του ενός.

«Ο 51χρονος έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, και όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δε θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».

Οι τοξικολογικές «καίνε» τον κρεοπώλη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν «καθαρές» κι αυτό έχει τη δική του σημασία, καθώς από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως έκανε χρήση ουσιών, όταν άφησε τον Μπάμπη και γι’ αυτό και δήθεν δεν μπορούσε να θυμηθεί τις κινήσεις που έκανε και τα μηνύματα που έστειλε.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Alpha ο 50χρονος υποστήριξε πως το ίδιο βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου είχε κάνει χρήση ουσιών, ωστόσο από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγήκε πως ήταν «καθαρός».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων