Γιατί απαγορεύονται τα ζελεδάκια κάνναβης; Τι είναι και τι κινδύνους έχουν; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί απαγορεύονται τα ζελεδάκια κάνναβης; Τι είναι και τι κινδύνους έχουν;

«Δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες», τόνισε ο υπουργός Υγείας

 medlabnews.gr iatrikanea

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί νέοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζελεδάκια κάνναβης.

Τα ζελεδάκια κάνναβης αποτελούν μάστιγα για τους ανήλικους που τα καταναλώνουν σε μεγάλες δόσεις ως υποκατάστατα ναρκωτικών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλούν στην υγεία.

Πρόσφατα νεαρός είχε έντονες ζαλάδες και έκανε εμετούς από την κατανάλωση, όπως είπε στους γιατρούς, ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Τα ζελεδάκια κάνναβης ως υποκατάστατο ναρκωτικών ουσιών έχουν σημάνει συναγερμό στους γονείς ανηλίκων. Πρόκειται για παστίλιες που πωλούνται σε μεγάλα περίπτερα και μίνι μάρκετ, με την επισήμανση ότι πρέπει να καταναλώνονται μόνο από ενήλικες και μάλιστα σε πολύ μικρή δοσολογία.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνται πλέον ελεύθερα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές. Κι αυτό διότι για τον έλεγχό τους απαιτείται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία χημικής επεξεργασίας, με στόχο να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος. Ωστόσο, οι ανήλικοι βρίσκουν τρόπους να τα προμηθεύονται, παρά την αρνηση των καταστηματαρχών.

Οι γιατροί προειδοποιούν για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανηλίκων από την χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων. "Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να τα παίρνουν και να τα χρησιμοποιούν, διότι οι μεγάλες ποσότητες δημιουργούν ζάλη και λιποθυμία", τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Κατόπιν τούτου τα ζελεδάκια κάνναβης απαγόρεψε, με απόφασή του που αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως περιέχουν ναρκωτική ουσία και είναι επικίνδυνα, κυρίως για τα παιδιά. «Είναι παράνομα και επικίνδυνα»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως ήταν από τις πρώτες του αποφάσεις αυτή.

«Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης που πωλούνται στα περίπτερα και είναι επικίνδυνα, εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία, τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και θα αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως. Είναι παράνομα, είναι επικίνδυνα αυτά τα ζελεδάκια. Δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων