Το λάθος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που μπορεί να του κοστίσει πολλά. Εκτός.... | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το λάθος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που μπορεί να του κοστίσει πολλά. Εκτός....

 Σχόλια σύνταξης του medlabnews.gr iatrikanea

Έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους, διακρίθηκε για τη δράση του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιρνε χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, το «εγκληματικό προϊόν» υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. Παράλληλα, εκτός από τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», κατηγορούνται ακόμα μια συγγενής και ένας συνεργάτης του.

Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Πρόκειται για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

- Πολίτες πραγματοποιούσαν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας,

- Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς,

- Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια,

- Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Όπως αναφέρεται, αυτό που προκαλεί εντύπωση στο περιεχόμενο της σχετικής διάταξης είναι η διαδρομή του χρήματος που έπαιρνε η Κοινωνική Κουζίνα από τις δωρεές. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, αποκτήθηκε παράνομα, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με τη μητέρα και τον γαμπρό του.

Ποιο είναι το λάθος του;

O Πολυχρονόπουλος βρέθηκε από τις κατσαρόλες στον δρόμο και το σπουδαίο του κοινωνικό έργο να πρέπει να διαχειριστεί ανάγκες ενός οργανισμού που όμως ΔΕΝ υπήρχε. Είχε ανάγκες από την πρώτη για να αγοράζει σκεύη, τρόφιμα κλπ. Του είπαν πώς να σου βάλουμε χρήματα για να αγοράσεις πράγματα που έχεις ανάγκη και βρήκε την εύκολη λύση να δώσει λογαριασμούς συγγενών του. Αλλιώς θα του είπαν που να ιδρύεις εταιρεία ΜΚΟ, καταστατικά, δικηγόρους, εφορεία. Και πόσο θα κρατήσει αυτό; Μερικούς μήνες και τέρμα. Που να φανταστεί και αυτός αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος αυτό που θα ακολουθούσε στην χώρα μας και πως η φτώχεια θα ήταν τόσο μεγάλη. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι 13 χρόνια μετά θα είχε μεγαλύτερες ανάγκες και μάλιστα σε όλη την χώρα.

Δυστυχώς για τον Πολυχρονόπουλο δεν βρέθηκε κανείς να τον συμβουλεύσει και αυτός μέσα στην άγνοιά του έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Εδώ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον βράβευσε για το έργο του.. Και το μυαλό του θα σκεπτόταν τι καλά τα έκανε όλα.

Το λάθος του Πολύδχόνόπουλου είναι ότι δεν σύστησε από την πρώτη στιγμή ή τουλάχιστον όταν φάνηκε που πάει το πράγμα μια ΜΚΟ. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα καταθέτοντας ο κόσμος σε απλούς λογαριασμούς θα πρέπει τα χρήματα να φορολογηθούν και μάλιστα με ποσοστό 40%. Εκεί έγκειται για το λάθος του Πολυχρονόπουλου. Αν είχε κάνει την ΜΚΟ ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει ότι τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, με εξαίρεση τα κάθε είδους έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους, τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο επιβολής φόρου εισοδήματος.

Τι μπορεί τώρα να γίνει; Αν όντως αναγνωρίζεται το έργο που προσφέρει θα πρέπει να δοθεί πολιτική λύση. Διαφορετικά ο άνθρωπος θα μπλέξει πάρα πολύ άσχημα. Αν δε του επιβληθούν πρόστιμα και φόρος Ο Αλλος άνθρωπος θα μείνει χωρίς πόρους και εκεί θα τελειώσει το δωρεάν φαγητό για εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ημέρα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων