Έχετε αίμα στα χέρια σας. Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έχετε αίμα στα χέρια σας. Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους

Ο γερουσιαστής Γκράχαμ προέβη σε μια εντυπωσιακή καταγγελία, θεωρώντας τις εταιρείες αυτές υπεύθυνες για τα τραύματα ή και τους θανάτους παιδιών

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε μια έντονη συνεδρίαση την Τετάρτη (31/1), η Επιτροπή Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε αντιμέτωπη με κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Meta, TikTok, Snapchat και Discord, σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις των πλατφορμών τους στα παιδιά. Η ακρόαση ήταν φορτισμένη με έντονα συναισθήματα, καθώς οι γερουσιαστές εξέφρασαν την οργή τους για τους διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νεαροί χρήστες, όπως ο εκφοβισμός και οι επιρροές που οδηγούν σε διατροφικές διαταραχές.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ έστρεψε την οργή του ιδιαίτερα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μαζί με άλλες ηγετικές προσωπικότητες της βιομηχανίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο γερουσιαστής Γκράχαμ προέβη σε μια εντυπωσιακή καταγγελία, θεωρώντας τις εταιρείες αυτές υπεύθυνες για τα τραύματα ή και τους θανάτους παιδιών, δηλώνοντας: «Κύριε Ζούκερμπεργκ, εσείς και οι εταιρείες που έχουμε μπροστά μας έχετε αίμα στα χέρια σας. Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους».

Αυτή η έντονη δήλωση του γερουσιαστή έτυχε αξιοσημείωτης αντίδρασης από το ακροατήριο, αποσπώντας χειροκροτήματα. Ωστόσο, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης κάλεσε το ακροατήριο να επικεντρωθεί σε απτά αποτελέσματα και όχι σε χειροκροτήματα.

Ως απάντηση στον έντονο έλεγχο, οι διευθύνοντες σύμβουλοι αυτών των κολοσσών δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Περιέγραψαν δεσμεύσεις για την ανάπτυξη νέων προστατευτικών εργαλείων, τη διάθεση περισσότερων πόρων και την αύξηση του αριθμού του προσωπικού που ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προς υπεράσπισή του, υπογράμμισε τις σημαντικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Meta για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ενημέρωσε την επιτροπή ότι η Meta, η οποία διαχειρίζεται πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το Threads και το WhatsApp, έχει περίπου 40.000 υπαλλήλους που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας και έχει επενδύσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές τις προσπάθειες από το 2016, με 5 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν δαπανηθεί μόνο το προηγούμενο έτος. Παρά τις προσπάθειες αυτές, ο Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, δηλώνοντας: «Η δύσκολη πραγματικότητα είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο επενδύουμε ή πόσο αποτελεσματικά είναι τα εργαλεία μας, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουμε και περισσότερες βελτιώσεις να κάνουμε». Εξέφρασε την προθυμία της Meta να συνεργαστεί με την επιτροπή, τους συναδέλφους του κλάδου και τους γονείς για την ενίσχυση της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των οικογενειών που έχουν πληγεί από τραύματα που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονταν στην αίθουσα, ο Ζούκερμπεργκ μετέφερε τη δέσμευσή του για την επίτευξη προόδου σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων