Πέθανε ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών. Η συγκινητική ανάρτηση της Φίνος Φιλμ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών. Η συγκινητική ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939.

medlabnews.gr 

Ο Ηλίας Λογοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, σκορπίζοντας θλίψη τόσο στα αγαπημένα του πρόσωπα, όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε τον Ηλία Λογοθέτη η σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή.

Η σύζυγός του, Μαρία Ζαχαρή, συντετριμμένη δημοσίευσε μια παλιά κοινή τους φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Λίγο αργότερα με νέα ανάρτηση αποχαιρέτησε τον σύζυγό της με στίχους του σπουδαίου ποιητή και πεζογράφου Γιώργου Βιζυηνού.

Την είδηση έκανε αρχικά γνωστή ο γιος του Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός, με μια ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έλεγε: «Αντίο γαλάζια μάτια»…

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο καλός του φίλος, ηθοποιός, πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής, Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε τον δικό του αποχαιρετισμό στο Instagram.

«Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία.. Πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε... Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν... Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες... Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου..», έγραψε.

Ο γιος του ηθοποιού, Αλέξανδρος είχε μιλήσει πριν από περίπου δύο μήνες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μπαμπάδες», είχε δηλώσει: «Σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή που μιλάμε σήμερα, τέλος του 2023, αρχές του 2024, η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι καλύτερη από ποτέ άλλοτε. Νιώθω πολύ κοντά του ψυχικά, ίσως έχει να κάνει και με την δική μου προσωπική δουλειά». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του πατέρα του. «Στεναχωριέμαι, γιατί περνάει περιόδους δυσκολίας με την υγεία του τα τελευταία χρόνια. Ξέρεις, μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία και αυτό του έχει στοιχίσει στην επαφή του με τον γιο μας. Γιατί έχει λίγο μια φοβία γενικά, μια μικροβιοφοβία, όχι χωρίς λόγο. Είναι εκεί πάντως έστω και εξ' αποστάσεως, μιλάει, ρωτάει και είναι ένας άνθρωπος που τώρα τελευταία ανακαλύπτω και 'γω πράγματα για εκείνον», εξήγησε.

Το βιογραφικό του Ηλία Λογοθέτη

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1 και είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο Έτερος Εγώ: Νέμεσις σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

«Είμαστε γεννημένοι για να είμαστε χαρούμενοι, όχι θλιμμένοι, είμαστε προγραμματισμένοι διαφορετικά και μας έχει αλλάξει η κοινωνία» είχε πει κάποτε, ο σπουδαίος Ηλίας Λογοθέτης.

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Ηλία Λογοθέτη

Με πλάνα από την ταινία «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας», η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων