Τέμπη. Τα μεγάλα ερωτήματα μετά την αποκάλυψη για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα θυμάτων. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τέμπη. Τα μεγάλα ερωτήματα μετά την αποκάλυψη για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα θυμάτων.

Άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα ο ορισμός χημικού μηχανικού ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα

 

 medlabnews.gr 

Άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα ο ορισμός χημικού μηχανικού ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα Βασίλη Kοκοτσάκη θα προχωρήσει τις έρευνες που απαιτούνται για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων θυμάτων.

Όπως είχαμε γράψει μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους σχετικά με ανίχνευση χημικών ουσιών στο σημείο της σύγκρουσης και στα συντρίμμια των συρμών. Ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης για λογαριασμό των οικογενειών, εξηγεί:

«Οι δειγματοληψίες από το σημείο της σύγκρουσης και από τα συντρίμμια των συρμών που είχαμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή, έγιναν τελικά με μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις 29 Μαρτίου και ανίχνευσαν την ύπαρξη ξυλολίου σε 7 διαφορετικά σημεία, τόσο στο χώμα στην περιοχή της σύγκρουσης όσο και στις εξωτερικές επιφάνειες των μηχανών.

Με κατεπείγουσα παραγγελία ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη κατέστησε σαφές πως άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα να οριστεί χημικός μηχανικός ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα Βασίλη Kοκοτσάκη θα προχωρήσει τις έρευνες που απαιτούνται μετά την αποκάλυψη για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων θυμάτων.

Τις εξελίξεις δρομολόγησαν οι αποκαλύψεις του Βασίλη Κοκοτσάκη, ειδικού πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου της Επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για την πυρκαγιά στο δυστύχημα, στο Ράδιο 98,4.

«O εφέτης ανακριτής συνειδητοποίησε σήμερα τι έπρεπε να είχε γίνει πριν έξι μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων των Τεμπών.

Οι αναλύσεις που έγιναν αποκάλυψαν την ύπαρξη προπανίου, βουτανίου, ξυλολίου και τολουολίου, που χαρακτηρίζονται «εκρηκτικές ουσίες».

O κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να οριστεί χημικός μηχανικός ώστε να εξεταστούν τα αίτια της έκρηξης και της εξάπλωσης της φωτιάς. «Οι νεκροί μας μετά από 12 μήνες μας μιλάνε», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε σε αυτούς που δεν κάνουν αλλά και σε αυτούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και στη σωρεία ερωτημάτων που μένει να απαντηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις η συλλογή υπογραφών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «change.org» με αίτημά τους για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων