Απίστευτο. Επρεπε να του αφαιρέσουν για καρκίνο τον δεξί νεφρό και του αφαίρεσαν τον αριστερό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτο. Επρεπε να του αφαιρέσουν για καρκίνο τον δεξί νεφρό και του αφαίρεσαν τον αριστερό

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης

medlabnews.gr iatrikanea

Ένας 65χρονος καρκινοπαθής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του δεξιού νεφρού. Διαπίστωσε, ωστόσο, ότι του αφαιρέθηκε ο αριστερός.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ένας 65χρονος ασθενής.

Ο καταγγέλλων στρέφεται κατά του χειρουργού ιδιωτικής κλινικής στην οποία χειρουργήθηκε και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρφίτσα», στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας προσκομίστηκαν δύο πραγματογνωμοσύνες από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και μια γνωμοδότηση από τεχνικό σύμβουλο που επιβεβαιώνουν το τραγικό ιατρικό «λάθος».

Η εν λόγω επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2021, σε ιδιωτική κλινική της Κατερίνης.

«Ακόμη και την προηγούμενη της πραγματοποίησης της επίμαχης επεμβάσεως, ο πρώτος μηνυόμενος με διαβεβαίωνε ότι το διαπιστωθέν παθολογικό πρόβλημα περιοριζόταν στο πάσχον δεξί νεφρό και με την αφαίρεση αυτού δεν θα υπήρχε και δεν θα προκαλούνταν κανένα περαιτέρω πρόβλημα στην υγεία μου και θα απολάμβανα μια καλή ποιότητα ζωής» αναγράφεται στη μήνυση του παθόντος.

«Δυστυχώς, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης διαπίστωσα ότι κατά την εν λόγω χειρουργική επέμβαση δεν είχε αφαιρεθεί το δεξί νεφρό (το οποίο είχε προγραμματιστεί να αφαιρεθεί και στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία) αλλά το αριστερό μου νεφρό! Ταυτόχρονα παρέμεινε το πάσχον νεφρό στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο ασθενής ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό, αυτός του ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι πράγματι ο όγκος βρισκόταν στον δεξιό του νεφρό, ο ίδιος ξεκινώντας την επέμβαση διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα λειτουργικότητας και ως προς τον αριστερό νεφρό του.

Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να του αφαιρέσει τον αριστερό αντί του δεξιού νεφρού.

Ο μηνυτής- ασθενής αναφέρει ότι οι ιθύνοντες της ιδιωτικής κλινικής, όπου πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση, απέφευγαν επιμελώς να του χορηγήσουν οποιοδήποτε στοιχείο (φάκελο νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις κ.α).

«Στο αίτημα να μου χορηγηθεί αντίγραφο της βιοψίας η οποία θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί στο αφαιρεθέν νεφρό προς εξέταση, μου δόθηκε η απάντηση ότι δεν διενεργήθηκε καμία βιοψία και ότι το νεφρό που αφαιρέθηκε δεν υπάρχει γιατί πετάχτηκε αμέσως μετά στα σκουπίδια» σημειώνεται στην μήνυση. Τελικά, το επίμαχο όργανο βρέθηκε, μετά τα εξώδικα που απέστειλε η δικηγόρος του 65χρονου στους εκπροσώπους της κλινικής.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων