Βελτίωση του φοιτητή που νοσεί από μηνιγγίτιδα. 600 φοιτητές θα λάβουν εκτάκτως χημειοπροφύλαξη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βελτίωση του φοιτητή που νοσεί από μηνιγγίτιδα. 600 φοιτητές θα λάβουν εκτάκτως χημειοπροφύλαξη

Σε καλύτερη κατάσταση ο τρίτος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, με τους γιατρούς να κρίνουν την πορεία της υγείας του ικανοποιητικ

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε καλύτερη κατάσταση ο τρίτος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, με τους γιατρούς να κρίνουν την πορεία της υγείας του ικανοποιητική και πλέον να περιμένουν να βγει από τη ΜΕΘ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Είναι πολύ καλά τα νέα για την υγεία του και όλα δείχνουν ότι και ο τρίτος φοιτητής θα πάει πολύ καλά», ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που περιέθαλψε τα τρία περιστατικά.

Όλη η ομάδα, η κ. Φλίγκου, ο κ. Μαραγκός και όλες οι άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως και το νοσηλευτικό μας προσωπικό κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή τους. Ο πρώτος φοιτητής έχει πάρει εξιτήριο και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλεύεται στην Κλινική» πρόσθεσε ο κ. Μπάκος.

Αντιβιοτικά φάρμακα σε τουλάχιστον 3.000 άτομα

Ο 20χρονος ήταν το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που έχει εντοπιστεί μέσα σε σχεδόν δύο μήνες στην φοιτητική κοινότητα της Πάτρας, κάτι που έφερε μεγάλη ανησυχία και σήμανε συναγερμό και στον ΕΟΔΥ.

Ήδη έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας περίπου 20 άτομα, στενές επαφές όχι μόνο του συγκεκριμένου φοιτητή, αλλά και των άλλων δυο κρουσμάτων (που έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο), ενώ έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των επαφών τους, έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η χορήγηση αντιβιοτικών χημικών φαρμάκων κατά της μηνιγγίτιδας σε τουλάχιστον 3.000 επαφές, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με το patrasevents.gr.

Στόχος των Αρχών είναι να προλάβουν τον συγχρωτισμό και τον συνωστισμό που θα φέρει το καρναβάλι της Πάτρας, με δεδομένο ότι ο ιός αυτός μπορεί να μην είναι τόσο μεταδοτικός, αλλά ευνοείται από τέτοιες συνθήκες.

600 φοιτητές θα λάβουν εκτάκτως χημειοπροφύλαξη!

Τουλάχιστον 600 συμφοιτητές των τριών κρουσμάτων θα λάβουν την ενδεδειγμένη αντιβίωση για χημειοπροφύλαξη για να να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωση. Συναγερμός στην Πάτρα για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, η χορήγηση χημειοπροφύλαξης αφορά συνολικά στο ευρύτερο κοινό σε περισσότερα από 3.000 άτομα Τα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Πάτρας, σε συνδυασμό με την κορύφωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, που αναμένεται να φέρει χιλιάδες κόσμου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οδήγησε τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον ΕΟΔΥ να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός έκτακτου σχεδίου πρόληψης.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η χημειοπροφύλαξη, δηλαδή η χορήγηση αντιβιοτικών (ριφαμπικίνης) σε μεγάλη ομάδα ατόμων ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της μηνιγγίτιδας στον πληθυσμό. Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αννα Μαστοράκου, στην «Καθημερινή», «αποφασίστηκε - σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας στη φοιτητική κοινότητα. Έτσι, τουλάχιστον 600 συμφοιτητές των τριών κρουσμάτων θα λάβουν την ενδεδειγμένη αντιβίωση για χημειοπροφύλαξη». «Το καρναβάλι θα είναι σε κάθε περίπτωση ασφαλές», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης πως στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου που έχει καταρτίσει ο ΕΟΔΥ, 20 στενές επαφές του τελευταίου κρούσματος εμβολιάζονται για μηνιγγίτιδα στο Κέντρο Υγείας του Βόρειου Τομέα Πάτρας. Σημειώνεται πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν την Πάτρα την περασμένη Παρασκευή για να κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών του τελευταίου κρούσματος, ενός 20χρονου φοιτητή ο οποίος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τώρα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου. Το πρώτο κρούσμα μηνιγγίτιδας καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού. Η κ. Μαστοράκου ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει και έκδοση οδηγιών – από την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ – προς καρναβαλιστές αλλά και επιχειρηματίες, ενόψει της μεγάλης παρέλασης την Κυριακή. Στόχος είναι να μη συνωστίζεται κόσμος στα μπαρ και τα καταστήματα διασκέδασης της πόλης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων