Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους .Εσωσαν πάνω από 100 ανθρώπους στο μακελειό της Μόσχας (δείτε βίντεο) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους .Εσωσαν πάνω από 100 ανθρώπους στο μακελειό της Μόσχας (δείτε βίντεο)

Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους στο μακελειό στη Μόσχα.

medlabnews.gr iatrikanea

Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους στο μακελειό στη Μόσχα.

Δύο έφηβοι που βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους να διαφύγουν από την αίθουσα συναυλιών με τους τουλάχιστον 137 νεκρούς στη Μόσχα από την τρομοκρατική επίθεση, τιμήθηκαν από το σχολείο τους.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ, 15 ετών και οι δύο (συμμαθητές), έλαβαν ως επιβράβευση του ηρωισμού τους φορητούς υπολογιστές, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Καθώς εργάζονταν στα βεστιάρια του Crocus City Hall, επέδειξαν παραδειγματική ψυχραιμία, συνοδεύοντας προς την έξοδο ομάδες θεατών.

Σε πλάνα που καταγράφηκαν με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου διακρίνεται ο Ισλάμ Καλίλοφ να τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση από σειρά δεκάδων πανικόβλητων ανθρώπων. «Όλοι από εκεί!», φωνάζει.

«Για να πούμε την αλήθεια, φοβήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε στο ρωσικό ραδιοφωνικό δίκτυο BFM, προσθέτοντας πως επιβεβαίωσε πως κανείς δεν είχε μείνει πίσω πριν φύγει κι ο ίδιος από τον τόπο της τραγωδίας.

«Μας είχαν δείξει πού να στέλνουμε τον κόσμο σε περίπτωση συμβάντος. Γνώριζα που να τους οδηγήσω για να είναι ασφαλείς», εξήγησε ο ίδιος.

Ένας απλός μαθητής που εργαζόταν με μερική απασχόληση στο βεστιάριο του Crocus City Hall, στη Μόσχα, οδήγησε περισσότερους από 100 ανθρώπους έξω από το κτίριο κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο ίδιος είπε ότι απλά έκανε τη δουλειά του.

Το όνομα του 15χρονου ήρωα είναι Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το μόνο που έκανε, ήταν να ακολουθήσει τις οδηγίες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε, ο Ισλάμ κατεύθυνε τον κόσμο. Όταν παρατήρησε ότι το πλήθος είχε τρέξει σε αδιέξοδο προς την τουαλέτα, ο έφηβος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και άρχισε να κατευθύνει την απομάκρυνση των ανθρώπων. Κατάφερε να οδηγήσει τον κόσμο από το στενό πέρασμα μέσω του χώρου εξυπηρέτησης στον δρόμο, δηλαδή σε ασφαλές μέρος.

Στον ελεύθερο χρόνο του, το αγόρι εργάζεται με μερική απασχόληση και παίζει ποδόσφαιρο για την παιδική ομάδα της Σπαρτάκ.

Ο συμμαθητής του Αρτιόμ Ντονσκόφ συνόδευσε άλλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούσε έξοδο διαφυγής από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο είχε πιάσει φωτιά.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ αναμένεται να τιμηθεί την 29η Μαρτίου από την Ένωση Μουσουλμάνων της Ρωσίας, μια σημαντική θρησκευτική οργάνωση, υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένας ακόμη ήρωας είναι θεατής που πήγε στη συναυλία με τη σύζυγό του και κατάφερε με τα γυμνά του χέρια να αφοπλίσει έναν από τους δράστες, μπροστά σε πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμό του, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι πήδηξε πάνω σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ εκείνος γέμιζε ξανά το όπλο του και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι μαζί με άλλο άνδρα, που έσπευσε να τον βοηθήσει.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων