Έφαγαν θαλάσσια χελώνα και πέθαναν. Νεκρά οκτώ παιδιά και μια γυναίκα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έφαγαν θαλάσσια χελώνα και πέθαναν. Νεκρά οκτώ παιδιά και μια γυναίκα

Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά στη Ζανζιβάρη, αλλά η κατανάλωσή του μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

 medlabnews.gr iatrikanea

Εννιά άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από κατανάλωση κρέατος θαλάσσιας χελώνας στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης στην Τανζανία.

Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά από τους κατοίκους της Ζανζιβάρης, παρόλο που περιοδικά οδηγεί σε θανάτους, καθώς μπορεί να προκαλέσει έναν σπάνιο είδος τροφικής δηλητηρίασης που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο και ονομάζεται χελονιτοξισμός (chelonitoxism).

Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο και μόνο υποστηρικτική θεραπεία μπορεί να προσφερθεί στους ασθενείς.

Τα συμπτώματα του χελονιτοξισμού ποικίλλουν και περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό και έλκος στον λαιμό και το στόμα.

Οι αρχές της Ζανζιβάρης ανακοίνωσαν ότι 78 άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση του γεύματος στο νησί Πέμπα και εννέα άτομα, μία ενήλικη γυναίκα και οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Ο δρ. Χατζί Μπακαρί, ιατρικός υπεύθυνος της περιφέρειας Μκοάνι, δήλωσε στο Associated Press ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι όλοι οι ασθενείς είχαν φάει το κρέας της χελώνας την Τρίτη.

Πρόσθεσε ότι η ενήλικη που έχασε τη ζωή της την Παρασκευή ήταν η μητέρα ενός από τα παιδιά που πέθαναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι αρχές της Ζανζιβάρης, μιας ημιαυτόνομης περιοχής της Τανζανίας, έστειλαν στο νησί μια ομάδα διαχείρισης καταστροφών με επικεφαλής τον Χαμζά Χασάν Τζούμα. Ο ίδιος κάλεσε τους ανθρώπους να αποφεύγουν την κατανάλωση θαλάσσιων χελωνών.

Τα συμπτώματα

Τον Νοέμβριο του 2021, ένα τρίχρονο παιδί και άλλα έξι άτομα πέθαναν στο Πέμπα επίσης μετά την κατανάλωση κρέατος θαλάσσιας χελώνας. Τρεις άλλοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα του χελονιτοξισμού ποικίλλουν και περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό και έλκος στον λαιμό και το στόμα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία, μερική παράλυση και εξέλκωση, ενώ ορισμένοι πέφτουν σε κώμα.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων