Flexterity από τη Novartis Gene Therapies: Υποστήριξη βρεφών και παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Flexterity από τη Novartis Gene Therapies: Υποστήριξη βρεφών και παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις

Πρόσβαση σε πρόσθετη υποστήριξη, εκτός των τακτικών ραντεβού φυσικοθεραπείας, σε γονείς και φροντιστές βρεφών και παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις
Flexterity από τη Novartis Gene Therapies: Υποστήριξη βρεφών και παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις

medlabnews.gr iatrikanea

Οι νευρομυϊκές παθήσεις αποτελούν μια ευρεία ομάδα νοσημάτων του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Είναι γενετικής προέλευσης κυρίως και επηρεάζουν τη λειτουργία τόσο του νευρικού όσο και του μυϊκού συστήματος. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές μορφές.

Η ηλικία εμφάνισης μιας νευρομυϊκής πάθησης εξαρτάται από το είδος της. Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Συνήθως τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία δυσκολεύονται να περπατήσουν. Αρχικά εξασθενούν τα κάτω άκρα και στη συνέχεια ανάλογα με τη μορφή και την εξέλιξη της πάθησης, μπορεί να προκληθεί ακόμα και παράλυση, αναγκάζοντας το παιδί να καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόσβαση σε πρόσθετη υποστήριξη, εκτός των τακτικών ραντεβού φυσικοθεραπείας, παρέχει η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Flexterity, σε γονείς και φροντιστές βρεφών και παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις (NMDs), με τον πλέον εύχρηστο και κατανοητό τρόπο. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από τη Novartis Gene Therapies σε συνεργασία με μια διεπιστημονική ομάδα ειδικών στον τομέα της υγείας και νευρομυϊκών παιδιατρικών φυσικοθεραπευτών.

Η πλατφόρμα Flexterity έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία των φυσικοθεραπευτών με τους γονείς και τους φροντιστές, δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πλάνο φυσικοθεραπείας που θα συνεχίσουν στο σπίτι με το παιδί, στο ενδιάμεσο των ραντεβού. Η πλατφόρμα τους επιτρέπει να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιδιού τους με έναν προσιτό και εύκολα κατανοητό τρόπο, μέσα από ασκήσεις που χρησιμοποιούν πραγματικά βίντεο ασθενών στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Οι ασκήσεις χωρίζονται σε διαφορετικά κεφάλαια, όπως το κάθισμα, το γονάτισμα, η όρθια θέση και το περπάτημα. Το περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις, εξηγώντας βήμα προς βήμα τα στάδια για τους γονείς. 

Αξιοποιώντας τα «εργαλεία» της πλατφόρμας, οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να καθοδηγήσουν τους γονείς και φροντιστές έτσι ώστε να προσφέρουν πρόσθετη βοήθεια για την ανάπτυξη του παιδιού τους, μέσα από ασκήσεις με πραγματικά βίντεο ασθενών και ενημέρωση για τα διαφορετικά στάδια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.

Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα του ασθενούς, μέσω της πύλης www.Flexterity.com. Επιπλέον, οι γονείς και οι φροντιστές θα έχουν πρόσβαση στον ατομικό λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας έναν κωδικό από τον φυσικοθεραπευτή τους, αφού εισέλθουν στην εφαρμογή. Η λήψη της εφαρμογής για τους γονείς και τους φροντιστές είναι δυνατή μέσα από το Google Play και το Apple App Store, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στο εξατομικευμένο τους πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνια νοσήματα. 10.000 σπάνιες παθήσεις. Ένας στους δέκα πάσχει από μία σπάνια ασθένεια (video).

Κυτταρικές, γονιδιακές θεραπείες ΣΩΖΟΥΝ ασθενείς με σπάνιες και ανίατες παθήσεις. Δείτε πώς;

Αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση - ALS ή νόσος του Κινητικού Νευρώνα. Ο Στίβεν Χόκινγκ έπασχε από αυτήν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων