Η απίθανη 89χρονη σουπερ γιαγιά Flo Meiler που συμμετείχε στο δέκαθλο. Έχει κερδίσει πάνω από 1000 μετάλλια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η απίθανη 89χρονη σουπερ γιαγιά Flo Meiler που συμμετείχε στο δέκαθλο. Έχει κερδίσει πάνω από 1000 μετάλλια

Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία επικοντίστρια στον κόσμο και κατέχει το ρεκόρ στο δικό της ηλικιακό γκρουπ.

 medlabnews.gr 

Η κα Flo Meiler είναι μία σούπερ προγιαγιά και η σημαντικότερη γυναίκα αθλήτρια άνω των 85 ετών σήμερα.

Γεννημένη στο Champlain της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μεγάλωσε σε μία φάρμα και πάντα ασχολιόταν με τον αθλητισμό, παίζοντας τένις, μπάσκετ και κάνοντας cheerleading, ανάμεσα σε πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορεί αν κάνει μία έφηβη. Όσο περνούσαν τα χρόνια ασχολιόταν με ακόμα περισσότερα αθλήματα, όπως το θαλάσσιο σκι, ωστόσο με τον στίβο καταπιάτηκε όταν ήταν για πρώτη φορά 60 ετών.

«Η φίλη μου Barbara Jordan με παρακάλεσε να συμμετάσχω στον στίβο και να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η πολιτεία του Vermont για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν είχα ιδέα ότι θα άλλαζε η ζωή μου».

Αρχικά ασχολήθηκε με το άλμα σε μήκος, και όταν έκλεισε τα 65 της αγωνίστηκε και στο άλμα επί κοντώ. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία επικοντίστρια στον κόσμο και κατέχει το ρεκόρ στο δικό της ηλικιακό γκρουπ. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνω άλμα επί κοντώ στα 88 μου», έλεγε πέρυσι στο Sportskeeda.com.

«Απαιτεί ταχύτητα, δύναμη και τεχνική. Μου αρέσει να βάζω προκλήσεις στον εαυτό μου και αυτή είναι η μεγαλύτερη από όλες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Flo είναι πολύ περήφανη για τις επιδόσεις της και για να διατηρηθεί στη φυσική κατάσταση που χρειάζεται γυμνάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, συνήθως μόνη της, και καμιά φορά με έναν προπονητή που τη βοηθάει να βελτιώνει τις τεχνικές της σε αθλήματα όπως ο ακοντισμός. «Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό σχεδόν για όλους. Σε όλους λέω ότι μπορούν να το κάνουν. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις σιγά σιγά. Πρέπει να κάνεις ζέσταμα και να τεντωθείς καλά!».

Το 2022 η Flo βραβεύτηκε ως η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, ανάμεσα σε μία ομάδα διαγωνιζόμενων με ηλικίες από τα 35 ως τα 100 χρόνια. Το 2022 κέρδισε 18 εθνικούς τίτλους και έσπασε πολλά ρεκόρ σε διάφορα αθλήματα.

Τον περασμένο μήνα συμμετείχε στον αγώνα γυναικών στα 60 μέτρα μετ’ εμποδίων και κατάφερε να κάνει χρόνο 14,7 δευτερόλεπτα, κάτι που φαντάζει αδιανόητο για έναν άνθρωπο σε αυτή την ηλικία. Ήταν φυσικά η γηραιότερη αθλήτρια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο του οποίου έκανε και άλμα σε μήκος.

Συνολικά στην αθλητική καριέρα της έχει κερδίσει πάνω από 1000 μετάλλια. Το νούμερο αυτό δεν θα σήμαινε ωστόσο τίποτα αν η ήδηα η Flo δεν είχε πλήρη συνείδηση για πιο λόγο ασχολείται ακόμα με τον αθλητισμό:

«Μου αρέσει ο ανταγωνισμός, και το να κερδίζω και να σπάω ρεκόρ, αλλά αυτό που αγαπάω περισσότερο είναι να παρακινώ τους άλλους να σηκωθούν από τον καναπέ. Θέλω να κάνω τα πάντα για να παροτρύνω τους ανθρώπους ώστε να γυμνάζονται. Θέλω να είμαι μία πηγή έμπνευσης»,

επισημαίνει η super προγιαγιά στο Growingolder.com, καθώς η ίδια γνωρίζει καλά ότι το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενηλίκων δεν κάνει κανενός είδους φυσική άσκηση, πράγμα που έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.

«Το κίνητρο σε ωθεί και η συνήθεια σε κάνει να συνεχίζεις», σύμφωνα με την Flo, η οποία τον περασμένο Αύγουστο συμμετείχε στο Δέκαθλο, στο πλαίσιο του οποίου αγωνίστηκε στα 100 μέτρα, το άλμα σε μήκος, τη σφαιροβολία, το άλμα σε ύψος, τα 400 μέτρα, τα 110 μέτρα με εμπόδια, τη δισκοβολία, το άλμα επί κοντώ, τον ακοντισμό και τα 1500 μέτρα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο μεγαλύτερος φαν της είναι ο σύζυγός της, Gene, ο οποίος καταγράφει κάθε πληροφορία σχετικά με τις αθλητικές εκδηλώσεις όπου συμμετέχει. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα. Μέχρι να αποκτήσει και τρισέγγονα, φαίνεται πως η Flo θα συνεχίσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.


Πηγή www.sportskeeda.com  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων