Mήνυμα αφύπνισης από τον Άγγελο Τσιαμούρα, που έσωσε 16 άτομα από το τρένο στα Τέμπη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Mήνυμα αφύπνισης από τον Άγγελο Τσιαμούρα, που έσωσε 16 άτομα από το τρένο στα Τέμπη

Η συγκλονιστική στιγμή με την αγκαλιά πατέρα στον Άγγελο για τα Τέμπη

medlabnews.gr 

Η περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από την επέτειο ενός χρόνου από το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άφησε άλλους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όχι μόνο οι μνήμες αλλά και όσα έγιναν και συνεχίζουν να εξελίσσονται γύρω από τη διερεύνηση της υπόθεσης τόσο από τη δικαιοσύνη όσο και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ειδική εξεταστική επιτροπή μπήκαν ξανά στο μικροσκόπιο και φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο λίγα πράγματα έχουν γίνει τόσο στο κομμάτι της απόδοσης ευθυνών αλλά και στην στήριξη όλων όσοι επέζησαν και τις οικογένειές τους.

Ένα απ’ αυτούς είναι ο Άγγελος Τσιαμούρας από την Ιεράπετρα ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που βοήθησε να σωθούν ανθρώπινες ζωές , έχει γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει τιμηθεί εντός και εκτός χώρας για την προσφορά του.

Ο 19χρονος σήμερα Άγγελος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την αγανάκτησή του για όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωμα τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η οποία, όχι μόνο από τον ίδιο, έχει κατηγορηθεί για μονομέρεια στην εξέταση μαρτύρων και εξυπηρέτηση κυβερνητικών συμφερόντων.

Το δικό του μήνυμα ήταν απλό αλλά ξεκάθαρο με τον Άγγελο να ζητά από όλους να παρακολουθήσουν προσεκτικά όσα εξελίσσονται, να αντιληφθούν την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται και τελικά όλοι μαζί από κοινού να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και διοικείται η χώρα μας.

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιέγραψε ο νεαρός Άγγελος, ο οποίος κατάφερε μαζί με ένα ακόμα παλικάρι και την ΕΜΑΚ να σώσει 16 άτομα.

Βραβεύτηκε στις 23/3 με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, από την Ακαδημία Αθηνών.

ατα του δυστυχήματος και τις οικογένειές τους, με τον δήμαρχο να τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Η συγκλονιστική στιγμή με την αγκαλιά πατέρα στον Άγγελο για τα Τέμπη

Ένας πατέρας αγκαλιάζει τον Άγγελο, κλαίει στον ώμο του, δεν τον αφήνει από την αγκαλιά του. Η συγκινητική στιγμή καταγράφηκε σε εκδήλωση για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο πατέρας είναι ευγνώμων στον Άγγελο που έσωσε την κόρη του από το μοιραίο τρένο. Είναι μια από εκείνες και εκείνους που ο Άγγελος βοήθησε να βγει από τα συντρίμμια, σώζοντάς τους τη ζωή.

Ο ίδιος ο Άγγελος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρει: «Είναι αυτό που με κάνει πιο δυνατό μέρα με τη μέρα η επαφή με αυτά τα παιδιά. Δεν πιστεύω ότι αξίζω τέτοια καλοσύνη. Το βλέπω εντελώς ανθρώπινο. Αυτό που άκουσα από την εκπομπή 1η Απριλίου θα γίνουν τα περισσότερα μνημόσυνα.

1η Απριλίου ξεκινάνε και τα τρένα. Δεν γίνεται αυτός ο κινούμενος δολοφόνος να ξεκινήσει την ώρα που θα γίνονται τα μνημόσυνα των παιδιών. Αυτό για μένα είναι απάνθρωπο. Θα αφήσουμε τέτοια τρένα να ξεκινήσουν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν θα ξεχαστεί αυτό το θέμα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην ξεχαστεί. Αυτή τη στιγμή άτομα που χάσαν τα παιδιά τους αναγκάζονται να εργαστούν γιατί δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Είναι εντελώς απαράδεκτο.

Έχω μια σχολή στη Θεσσαλονίκη, δεν έχω το κουράγιο, δεν έχω πατήσει ακόμα. Το καταπολεμώ γιατί με βοηθάει πολύ ο κόσμος. Θα μπω στους ρυθμούς μου γιατί έχω χάσει την καθημερινότητά μου.

Διοργανώσαμε μια εκδήλωση στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσουμε τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών. Πρέπει λίγο ο κόσμος να το δει, όσοι μπορούν να ενισχύσουν και να βοηθήσουν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων