Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» (video)

«Ασφαλώς και στα θέματα της υγείας το digital transformation είναι κομβικό σημείο.»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον».

medlabnews.gr iatrikanea

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ασφαλώς και στα θέματα της υγείας το digital transformation είναι κομβικό σημείο. Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τελική κατάληξη τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, που όταν θα είναι έτοιμος θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα».

«Έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα στέλνουμε μέσω του gov.gr ένα μήνυμα στο κινητό των πολιτών, στο οποίο θα τους ρωτάμε εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όσοι δέχονται, αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app για να είναι η κάρτα του εθελοντού δότου πάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να είναι δότης συμπαγών οργάνων. Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία».

«Η ΔΥΠΑ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να προσκαλέσω τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε. Η νέα εποχή που ξημερώνει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και σε αυτόν τον καινούριο κόσμο εμείς πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων