Προσοχή γνωστό κρεμοσάπουνο χεριών περιέχει επικίνδυνη τοξική ουσία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή γνωστό κρεμοσάπουνο χεριών περιέχει επικίνδυνη τοξική ουσία

Μεγαλώνει η λίστα με τα δημοφιλή στο ευρύ κοινό και με προσιτές τιμές καλλυντικά που αποσύρθηκαν από την αγορά γιατί περιέχουν Lilial

  medlabnews.gr iatrikanea

Μεγαλώνει η λίστα με τα δημοφιλή στο ευρύ κοινό και με προσιτές τιμές καλλυντικά που αποσύρθηκαν από την αγορά της Ιταλίας και εξέδωσε για αυτά ανακοίνωση λόγω κινδύνου της υγείας των καταναλωτών, το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα.

Η Ιταλία ενημέρωσε σήμερα το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα Safety Gate, για κίνδυνο από το κρεμοσάπουνο Palomolive με αριθμό παρτίδας 10190044 και Barcode 8718951346109.

Πρόκειται για υγρό σαπούνι χεριών σε πλαστικό μπουκάλι προέλευσης Πολωνίας, το οποίο περιέχει την απαγορευμένη χημική ουσία 2-(4-τριτ-βουτυλοβενζυλ) προπιοναλδεΰδη (BMHCA) γνωστή και ως Lilium.

Επίσης σήμερα 12/3/024 η Τσεχία ενημέρωσε το Safety Gate, για κίνδυνο από σπρέι μαλλιών Schwarzkopf με αριθμό παρτίδας 0906889847 και Barcode 9000101224207, προέλευσης Γερμανίας που περιέχει την ίδια απαγορευμένη από το 2022 στην ΕΕ χημική ουσία.

 

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις για κίνδυνο από καλλυντικά που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. 

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν δημοσιευτεί ανακοινώσεις για καλλυντικά ευρείας κατανάλωσης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, μαλακτικές, κρέμες προσώπου, κρέμες χεριών, βαφές, τζελ, μους και λακ για τα μαλλιά ακόμα και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Εκτός από την ανάκληση του αφρόλουτρου Dove του σαμπουάν Fructis και της βαφής μαλλιών Garnier και L’OREAL PARIS στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης και άλλες γνωστές στη χώρα μας μάρκες σαμπουάν, μαλακτικές μαλλιών, βαφές μαλλιών, κολόνιες, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ κ.α. τα οποία έχει κατασχέσει ήδη η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας Guardia di Finanza. Μάλιστα η ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ/BALSAM ορχιδέα orhidee Garnier παρτίδα 36H501 Barcode 3600540930774 παράγεται στην Ελλάδα.

Οι μάρκες αυτές πωλούνται και στην Ελλάδα και οι καταναλωτές θα πρέπει οι ίδιοι να διαβάζουν τις πληροφορίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να δουν εάν περιέχει το επικίνδυνο συστατικό, που συνήθως αναφέρεται είτε ως Lilial είτε ως Butylphenyl Methylpropional. Μερικά προϊόντα ενδέχεται να έχουν ανανεωθεί και να μην περιέχουν τη χημική ουσία.

Το Lilial μπορεί να βλάψει το αναπαραγωγικό σύστημα (στειρότητα), μπορεί να βλάψει την υγεία του αγέννητου παιδιού και μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος. Επιπλέον, η ταξινόμηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων ECHA στις καταχωρίσεις REACH, προσδιορίζει ότι αυτή η ουσία είναι επιβλαβής σε περίπτωση κατάποσης, είναι επιβλαβής για την υδρόβια ζωή με μακροχρόνιες επιπτώσεις, προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματική αντίδραση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων