Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 19χρονη φοιτήτρια με μηνιγγίτιδα. Την χτύπησε στα κάτω άκρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 19χρονη φοιτήτρια με μηνιγγίτιδα. Την χτύπησε στα κάτω άκρα

Στην ουσία λόγω της μηνιγγίτιδας, δεν αιματώνονταν κάποιοι μύες.

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής η 19χρονη φοιτήτρια

Η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ στην Αθήνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζει στα κάτω άκρα.  

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου για την ζωή της νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η φοιτήτρια των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, 19 ετών, η οποία είχε χτυπηθεί από μηνιγγίτιδα. Η νεαρή μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους. 

 Η κοπέλα κατάγεται από τη Βάρη και παρουσίασε επιπλοκές στα πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηνιγγίτιδα την «χτύπησε» στα κάτω άκρα, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε ισχαιμία στο άνω τμήμα των ποδιών αλλά πολύ πιο χαμηλά. 

Έτσι οι γιατροί θεωρούν πως είναι μία κατάσταση η οποία με πλαστικούς χειρούργους αλλά και λοιμωξιολόγους, θα αντιμετωπιστεί. Στην ουσία λόγω της μηνιγγίτιδας, δεν αιματώνονταν κάποιοι μύες. Όμως ευτυχώς οι όποιες «νεκρώσεις» ήταν σε χαμηλό σημείο και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. 

Σε διαφορετική περίπτωση η νεαρή θα κινδύνευε ακόμα και με ακρωτηριασμό. Στο μεταξύ η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Γνώμη» προχωρά στην αγορά της μεθόδου που ανιχνεύει άμεσα τον τύπο της μηνιγγίτιδας, κάτι που είχαν επισταμένα ζητήσει οι γιατροί του Ιδρύματος, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος με την αποστολή δειγμάτων στην Αθήνα. 

 Την ίδια ώρα μετά τα τρία κρούσματα στην Πάτρα (υπάρχει και 4ο από την Ηλεία) η Εισαγγελία Πατρών διερευνά την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει δύο αναφορές σε Εισαγγελική λειτουργό προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός πώς φοιτητές κινδύνευσαν να χάσουν ακόμη και την ζωή τους λόγω της μηνιγγίτιδας. Η έρευνα από την πλευρά των Εισαγγελικών Αρχών είναι σε εξέλιξη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων