Είναι 124 ετών ζει στο Περού και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Είναι 124 ετών ζει στο Περού και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (video)

Θα υποβάλει αίτημα προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου στο Ρεκόρ Γκίνες

medlabnews.gr iatrikanea

Ο Μαρσελίνο Αμπάντ από το Περού, πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 124 και τώρα διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου, ο Περουβιανός έγινε 124 χρονών και τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ένταξης της χώρας θα καταθέσει τα έγγραφά του, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Μέχρι τώρα, ο γηραιότερος αναγνωρισμένος άντρας στον κόσμο ήταν ο Χουάν Βισέντε Πέρες από τη Βενεζουέλα που πέθανε στις 2 Απριλίου σε ηλικία 114 ετών και αυτή τη στιγμή είναι ο Άγγλος Τζον Τίνισγουντ, με ηλικία 111 ετών και 223 ημερών.

Η μακροβιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Ισπανή Μαρία Μπράνιας Μορέιρα, η οποία μόλις έκλεισε τα 117 της χρόνια. Ο Μαρσελίνο Αμπάντ γεννήθηκε το 1900 και διαμένει στο Χουάνουκο, μία ορεινή περιφέρεια των Άνδεων. Ζούσε πάντα μόνος του σαν ερημίτης και μακριά από κάθε τεχνολογική πρόοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου, έμεινε ορφανός στην ηλικία των 7 ετών.

Τότε τον ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες μιας απομακρυσμένης φάρμας και δεν πήγε ποτέ σχολείο. Μεγάλωσε ζώντας σε αγροτικές περιοχές, δουλεύοντας στα χωράφια και πουλώντας τοπικά προϊόντα της περιοχής του. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά ενώ όπως υποστηρίζει, η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια, εξομολογήθηκε ότι ένα από τα μυστικά του για να παραμείνει υγιής και αισιόδοξος είναι να τρώει τα φρούτα που του παρέχει η φύση, αν και του αρέσει επίσης να τρώει αρνί. Είπε επίσης ότι μασάει φύλλα κόκας, ως συνήθεια που απέκτησε κατά τη διάρκεια των ημερών εργασίας του», ανέφερε το υπουργείο. 

Ο Μαρσελίνο Αμπάντ απέκτησε την πρώτη του ταυτότητα το 2019, όταν τοποθετήθηκε από προσωπικό κοινωνικού προγράμματος Pensión 65 στην επαρχία Άμπο και από το 2022 διαμένει στο «Mis Abuelitos», μαζί με άλλους 28 ηλικιωμένους.

Διαβάστε επίσης

Εφυγε 112 ετών, η Κυρά του αργαλειού, στην Ικαρία. Τα μυστικά της μακροζωίας της (video)

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων