Γιάννης Καλλιάνος: Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιάννης Καλλιάνος: Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Αγαπημένε μου φίλε, Άδωνι Γεωργιάδη, θα ήθελα σε παρακαλώ πάρα πολύ, να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις, την κατάσταση

medlabnews.gr iatrikanea 

O γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, έδωσε συνέχεια στην καταγγελία που έκανε για το νοσοκομείο “Αττικόν” όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο πατέρας του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, αναφέρεται τόσο στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν», μετά τις καταγγελίες του, όσο και στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επί του θέματος.

«Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλώ κάθε φορά ότι δεν είναι καλά ο πατέρας μου και ότι θα πρέπει να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ τουλάχιστον ή σε μια εντατική χωρίς να τον διασωληνώσουν».

Με δάκρυα στα μάτια καταγγέλλει με βίντεο που ανέβασε στα social media τους λάθος χειρισμούς και τις αποφάσεις από γιατρούς στο Αττικόν νοσοκομείο που όπως λέει επιδείνωσαν δραματικά την υγειά του πατέρα του.

«Ακόμη και με τη μάσκα είχε 60 κορεσμό, και πήγαινε από πάνω ο αδερφός μου και του ‘βάζε ταινίες, και έλεγε παιδιά θέλει ΜΕΘ θέλει ή ΜΑΘ δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, και του λέγανε ‘’όχι κύριε Καλλιάνε είναι εξαιρετικά ο κύριος, μην ανησυχείτε καθόλου’’».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του μεταφέρθηκε από το «Ασκληπιείο» της Βούλας στο «Αττικό» νοσοκομείο για να χειρουργηθεί για γάγγραινα. Μετά την επέμβαση όμως, όπως λέει, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρά τις εκκλήσεις του να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι γιατροί όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν.

«Τον πήγαμε στο Αττικόν, όπου έγινε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. Στη συνέχεια όμως, είχε δύσπνοια, αλλά οι γιατροί μου έλεγαν ότι “ο πατέρας σας πηγαίνει πολύ καλά και οι εξετάσεις του ήταν φοβερές. Ο πατέρας μου άρχισε να κάνει ολοένα και σοβαρότερη δύσπνοια και οι γιατροί μας έλεγαν ωστόσο ότι πήγαινε κάθε μέρα και καλύτερα. Ο καθηγητής σε μια τόσο βαριά περίπτωση ασθενούς όπως ο πατέρας μου έκρινε πως δεν χρειαζόταν να μπει εντατική.

Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητούσαμε να μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μας έλεγαν ότι πήγαινε καλύτερα. Ο πατέρας μου τελικά έπαθε ανακοπή και τώρα είναι στην εντατική. Έπρεπε να μπει νωρίτερα. Τη νύχτα σχεδόν “έφυγε” ο πατέρας μου. Τον επανέφεραν αλλά δίνουν 5 με 15% πιθανότητα να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυνική δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη στο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου Εντύπωση πάντως προκαλεί η κυνική δήλωση του υπουργού Υγείας ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε, παρά το γεγονός ότι τελικά ο ασθενής έπαθε ανακοπή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.

«Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

«Αγαπημένε μου φίλε, Άδωνι Γεωργιάδη, θα ήθελα σε παρακαλώ πάρα πολύ, να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις, την κατάσταση, αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις και λίγο προς την πλευρά την δική μου. Προφανώς δεν τα βάζω με το ΕΣΥ, δεν τα βάζω ούτε με σένα, τα βάζω με μια συγκεκριμένη κλινική ενός νοσοκομείου που θεωρείται καλό».

Γιαννάκος: Ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Καλλιάνου για το προσωπικό του Νοσοκομείου “Αττικόν”

Ως ατυχείς χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, για το προσωπικό του νοσοκομείου Αττικόν.

Πάσχα στα νοσοκομεία έκαναν 25 εγκαταλελειμμένα παιδιά – Γιαννάκος: «Eίναι απαράδεκτο» Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει: “Κατανοούμε τον πόνο, την αγωνία της οικογένειας του κ. Καλλιάνου για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από τις 6 Απριλίου. Όμως, οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι“.

“Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε από αγγειοχειρουργούς με επιτυχία. Πολλές φορές την ημέρα τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Νοσηλεύονταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς τη φροντίδα των νοσηλευτών”, επισημαίνει.

Προσθέτει, ακόμη, ότι “η αγγειοχειρουργική κλινική, όμως, του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρ ότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων. Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στη καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση;”.

“Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόνταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφθαναν. Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ όπως θα έπρεπε με βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις μη διασωληνωμένων ασθενών. Ευτυχώς εφέτος με τη διαχείριση που έγινε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε το απαράδεκτο φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών επι ημέρες εκτός ΜΕΘ“, τονίζει.

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό με τον πατέρα του κ. Καλλιάνου, σημειώνει ότι “στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο, λοιπόν, όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ. Όταν κάποιος ασθενής χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εισάγεται εκεί. Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε εφημερία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων. Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του”.

Καταλήγοντας, στη δήλωσή του αναφέρει: “Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό, που έως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώσετε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων. Περαστικά με όλη μας τη καρδιά στον πατέρα του κ. Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ”.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων